Днес всичко е много по-различно от преди. Ежедневието ни е пълно с технологии, дигиталният свят е завлaдял целия ни живот, не общуваме, както в миналото, днешните деца не се забавляват така, както са се забавлявали техните родители. Не познават някои толкова истински вълнения и емоции, които може да усетиш само в истинското детство, детството, изживяно пълноценно, навън, под синьото небе, покрай реката, в гората, в парка, на пейките, детството, в което наистина си дете. И нямаш компютър нито телефон, но имаш живот, пълен със смях, радост и щастие, живот, пълен с приятели, пълен с усмивки и игри, истински игри, които не просто запълват времето ти, но те карат да се чувстваш жив, свободен, окрилен.

Макар толкова много да се е променил животът ни, все пак не можем да отречем, има някои вечни играчки, които стига да искате, могат да усмихнат децата ви днес, а утре да направят същото с децата на вашите деца. Сигурни сме, че всеки от вас ги помни. Нека си ги припомним в следващите редове, нека съживим някои топли спомени, нека създадем нови такива на сегашните малчугани.

Стъклените топчета бяха много популярни в миналото. Съгласни ли сте? Играта с тях бързо звладяваше не само момченцата, но и момиченцата. Е, опитайте се да изтупате прахта от правилата на играта с тях, обяснете я на вашите деца и се забавлявайте заедно.

Конструктoрите. Кой не обича да играе с LEGO. Тези малки, цветни тухлички, с които всеки малък строител може да даде воля на своето въображение, са били любими преди, любими са и днес. С тях сякаш създаваш свой собствен свят, който се движи по твоите правила. И всичо е пълно с цвят. Чудесно, нали?

Цветният пумпал, при чието въртене цветовете се сливат в чудна картина, винаги ще предизвиква интерес в децата. Едва ли има някой, който не е играл с тази вечна играчка.

Малките метални колички. Дали някой от вас пази все още колекцията си? А дали ще запалите мъника да направи колекция, по-голяма от вашата?

Сапунените мехурчета внасяха толкова много радост в нашите дни. Часове наред не спирахме да се конкурираме кой ще направи по-голямо, смеехме се, когато се пукаха по нас, очите ни сияеха от щастие, когато дълго време летяха нагоре в небето.

Плюшената играчка е може би най-любимата играчка на всяко дете. А вие пазите ли още вашата?

Пъзелът подарява часове забавления, носи ни много ползи и никога, никога няма да загуби своята значимост, винаги ще бъде актуален и ще продължава да радва децата. А вие кога последно редихте пъзел? Ако е било отдавна, май е време да промените това!

„Не се сърди човече“ – играта, която е разсмяла и разсърдила толкова много хлапета. Може би и вие сте се сърдили поне веднъж, признайте си.

Гуменото пате. Някой въобще представя ли детската вана без любимото жълто гумено пате?

Динозаврите. Дали заради своите размери и вид, или заради своята история, динозаврите винаги предизвикват възхищението на децата, те са толкова прекрасни в детските очи. И са чудесен начин мъниците да научат повече за праисторическото минало.

Боулингиграта с него е обичана от всички. Днес с боулинг се забавляват не само хлапетата, но и ние, възрастните.

Сигурни сме, че можете да допълвате този списък с още и още забавления. Направете го и разкажете за всички игри от миналото на вашето дете. Не само с една ще спечелите вниманието му, гарантираме ви.