Напоследък често сме поставени в ситуации, които налагат стоенето вкъщи. За родителите това е голямо предизвикателство, защото освен че пред тях стои задачата да поемат ангажимент за всичките си домашни задължения, те трябва едновременно с това да бъдат и максимално креативни, за да измислят непрекъснато нови и нови игри, с които да ангажират вниманието на детето.

Дали до момента ви е хрумвало, че можете да пътувате, докато си стоите у дома?  Е, не съвсем буквално, но все пак и по-реално, отколкото предполагате. Как това е възможно? Предстои да разберем в следващите редове.

Ползвайте карти на света

Всеки има у дома, скрита някъде из шкафовете, някоя карта на България, а вероятно и на света. Сигурно не сте се замисляли, но всъщност с една подобна карта можете да прекарате часове в забавление. И в пътуване, разбира се. Направете план на вашето предстоящо пътуване, помислете за пътя, проследете го стъпка по стъпка, изгответе списък със забележителностите, които искате да видите, запознайте се с обичаите на страната, която сте решили да посетите. Всичко това, освен че ще ви забавлява, ще ви подари и сладки моменти на споделеност с вашето дете. Не забравяйте, че децата обожават да бъдете част от техните занимания и да сте активни участници в играта им.

Редете пъзели 

Много пъти сме говорили за пъзелите и за техните положителни качества. Те са толкова любими на малки и на големи и предлагат толкова голямо забавление, че няма как да не са герой и в днешната ни тема. Днес пазарът предлага изключително голямо богатство от пъзели и бързо сред тях ще откриете предложения, с помощта на които да можете да пътувате.  Серията на Rex LondonСглоби си сам забележителност е чудесен вариант за целта. Марката Revell също може да спечели вниманието ви с триизмерните си предложения. Можете да изберете Биг Бен или забележителностите в Париж. Ако пък сте почитатели на традиционният пъзел, може да изберете някоя от идеите на Anatolian, Авис, Educa. Всички те ще ви отведат на различно място по света и ще ви помогнат да избягате от реалността.

Четете интересни факти за различните забележителности

На един клик разстояние от нас съществува истинско богатство от полезна, интересна и атрактивна информация за всяка точка от света. И без това детето ви постоянно прекарва времето си в интернет пространството. Задайте му тема и го подтикнете да бъде креативно, да потърси информация за конкретното място, която след това да представи подробно пред вас. Това занимание е колкото забавно, толкова и образователно. Превърнете търсенето на информация в игра, нека първо търси детето, после вие. Състезавайте се кой ще намери по-любопитни факти и кой ще представи по по-атрактивен начин наученото.

Е, надяваме се да сте открили нещо полезно сред предложенията ни за пътуване вкъщи. Не забравяйте – времето у дома може да бъде изключително забавно и полезно. Единствено от нас зависи как ще го прекараме – ползотворно или не. Бъдете креативни, забавлявайте се с заедно с детето си и мислете непрекъснато интересни занимания.