Играчките имат основополагаща роля в развитието на децата. Чрез игрите малчуганите придобиват ценни качества и се научват на много полезни умения, играейки, мъника всъщност пораства и постепенно започва да разбира спецификите на заобикалящата го среда.

Да привлечем вниманието на малчуганите обаче често се оказва трудна задача. И все пак има една конкретна категория детски артикули, с която ви гарантираме стопроцентов успех и това са движещите се играчки. Те впечатляват силно хлапетата още в най-ранна възраст. Разнообразието сред тях е голямо и може да избирате измежду влакове, релси и аксесоари, играчки за дърпане, играчки за бутане и всякакви други забавни и движещи се продукти. Със сигурност ще усмихнете мъника и ще му подарите часове забавление.А какво по-хубаво и мило от това да видите щастие в очите на собственото си дете?

Децата обожават да играят с нещо, което се движи само или се задвижва с помощта на малките ръчички. Много от тези играчки развиват фината моторика на мъниците, насърчват координацията око-ръка, развиват сетивните възприятия за форма, големина, звуци, скорост. Ако вземем за пример влакчетата, вагончетата на които, се съединяват с помощта на магнит, ще открием, че влакчетата всъщност не само забавляват мъника, но също така индиректно го запознават с някои важни понятия от физиката. Веселие и обучение в едно. Не е ли чудесно?

Повечето движещи се играчки са оцветени с весели, цветни бои, което привличат детското внимание. А шарените играчки от друга страна възпитават в децата естетическия вкус и усещането за богатството на цветовете.

Шареният свят на влакчетата е може би най-интересен за децата, особено силно той вълнува момченцата. Но ви гарантираме, че и с другите движещи се играчки също ще спечелите детското внимание. Играчките за дъпране и бутане, да кажем, ще ангажират хлапето и ще му дадат увереност, баланс и координация при първите самостоятелни стъпки. Много често те включват в себе си дейности като сортиране, сглобяване и редене. И всичко това ще помогне на детето само да стигне до нови открития.

В играта си детето трябва преди всичко да се чувства свободно. Съветваме ви винаги да подхождате с доверие към мъничето, а не със страх. Подгответе средата около него, така че то да е в безопасност, и в същото време да се чувства независимо. Не забравяйте, че движението е ключов фактор както за физическото развитие, така и за развитието на ума.