Въображението на децата е голямо. Те са способни да гледат на живота с вълнение, любопитство и желание, желание да го опознават непрекъснато, да се впускат в неговите възможности, да изживяват приключенията му, да обитават различните му пространства, опитвайки нови и нови неща, допускайки грешки, които по-късно да бъдат уроци. Децата не се страхуват, правят всичко с увереност, не мислят, не анализират, следват единствено своите детски усещания и им се доверяват. Не трябва да спираме поривите им, нека им подарим вълнуващо детство, в което са опитали всичко, което са поискали.

Понякога в детския ум се раждат какви ли не идеи. Често малчуганите искат да бъдат принцове, принцеси, пожарникари, доктори, русалки, пирати, шпиони и какво ли още не. Не ги спирайте, нека бъдат, подкрепете желанието им, и направете, каквото е нужно, за да го изживеят. Как да ги превъплатите в някоя от изброените роли и да им позволите да изживеят детската си емоция? Много просто – подарете им детски костюм. Да се видят преобразени в него за децата е сякаш са се превърнали наистина в своя герой. Очите им ще сияят, на лицето им ще грее усмивка, а в сърцата им ще бъде топло. Не е нужно много, за да ги зарадваме, а те заслужават радост – голяма, истинска, сигурна радост, подарете им я.

Костюмите на Melissa & Doug са чудесен вариант за целта. Ако детето ви копнее да бъде пират, нека се види като такъв. Пиратско елече, шапка, мек меч и превръзка за окото, с този невероятен комплект мъникът ще се преобрази в смел пират и ще се потопи в безброй пиратски приключения. Обича да играе на теаен агент и иска да е шпионин? Добре, няма проблем, нека направим играта по-реалистична. В комплекта са включени шапка, очила и лупа за декодиране на документ, така че детето ви наистина да се чувства като шпионин на тайна мисия.

Пожарникар, полицай, рицар, нека детето ви влезе в желаната от него роля, за да усети емоцията, да даде воля на своето въображение и да изживее по вълшебен начин своето желание.

Разбира се, варианти има и за малките момичета, които също копнеят да се видят като русалки, принцеси, лекари.

Пренесете малчуганите във вълшебния свят на игрите, където всичко е позволено, ограничения няма, граници също, нито правила. Стимулирайте тяхната ролева игра и им подарете свободата, от която се нуждаят, само така ще се научат, ще опознават, ще се обогатяват и ще развиват себе си.