Медицинската професия е все по-силно желана сред младите хора. Ако детето ви още от малко прояви интерес в тази област, съветваме ви да вложите време и пари в това специално детско хоби и да развивате влечението на вашия малчуган. Защото зад призванието лекар се крият една човешка загриженост и внимание към останалите хора, лекарите се занимават с най-ценното и най-важното за всеки един от нас, а именно – здравето. Какво по-хубаво от това да знаете, че детето ви носи в себе си добри качества, които го карат да бъде отдаден, загрижен, да е човечен, да обича истински. Лекарят е човек с главно ч и да изпитваме респект към него е най-малкото, което можем да направим.

Вероятно много от нас знаят за прекрасната мисъл, според която човек не си избира сам лекарската професия, а тя избира него. Ето защо винаги тябва да подхождаме с внимание към децата си, ако проявят любопитство в тази различна област. Как да го направим, ако са все още малки? Като ги зарадваме с тематичен и специално избран подарък, с който да им покажем, че ценим хобито им. Какъв да бъде той? В следващите редове ще ви дадем някои полезни идеи.

Детски пъзел – Доктор с линейка
За най-мъничките любители на медицината предлагаме един чудесен детски пъзел с 30 части и забавна картинка за подреждане на доктор, който преглежда симпатична линейка с очички. Играта с пъзел е полезна за развитието на логическото мислене, наблюдателността, креативността и фината моторика при мъниците. А пъзелите са обичани от всички ни, нали? Едва ли има някой, който не би се зарадвал на този традиционен, но и много любим подарък.

Ако идеята за пъзел ви се струва страхотна, но детето ви е още по-мъничко, имаме предложение – Дървен пъзел с дръжки – На доктор. Мъникът ви ще се запознае отблизо с професията и лекарските принадлежности. Всяка една част е много удобна за нареждане, защото разполага с дръжчица, удобна за хващане от малки ръчички. Пъзелът е боядисан с бои на водна основа, които са безвредни. Играта с този пъзел, предназначен за най-малките, помага в развитието на фината моторика, логическото мислене и разпознаването на предмети и цветове.

Лекарски комплект в куфарче
Нека детето ви развихри въображението си, докато играе на доктор с невероятния комплект в куфарче на Classic World. С негова помощ играта ще стане още по-реалистнична и забавна. Малчуганът ще може да прегледа всичките си играчки и да разбере дали някоя от тях не се е разболяла. С различните артикули, които ще открие в червеното куфарче, мъника по интересен и забавен начин ще се запознае с лекарската професия. Комплектът е напълно безопасен, лекарските принадлежности са изработени от дърво и са боядисани с бои на водна основа. А ето и какво съдържа: крем за ранички, лекарска слушалка, спринцовка, хапчета, термометър, бинт и кочан с рецепти.

Друг подобен вариант е и докторският комплект на New Classic Toys. С него детето ви ще преодолее страха от посещението при доктора, ще се забавлява и ще съсредоточи вниманието си върху специалната лекарска професия.

Вариантите ни за лекарско куфарче не свършват дотук. Може да изберете и малкия доктор на Viga. Направете своя избор според предпочитанията си и подарате часове забавление на вашия малък доктор у дома.

Детски комплект ветеринарен доктор
Ако детето ви обича животните и не крие своето желание да им помага, може да го зарадвате със забавния комплект на Djeco. С него мъника ще може да излекува всяко животинче. Всеки един елемент от комплекта е изработен детайлно и е като истински, а с куфарчето ще могат да носят всичко това навсякъде. Премерете температурата, бинтовайте и излекувайте, време е за игра!

Комплект за първа помощ – Бързо оздравяване
Всичко, от което се нуждаете, за да окажете първа помощ, се намира в удобната лекарска кутия – лепенки, превръзки, марли, лекарства, пакетче с лед и капки. Игрите с комплекта са забавни и ще облекчат чувството за стрес на децата, свързано с посещението при лекаря, а също така, ще стимулира съчувствието, въображението, ролевата игра и речевите способности. Изработката е от висококачествени материали и бои на водна основа. Melissa and Doug предлагат и друг подобен продукт, с който да засилите интереса на детето относно медицината и лекарската професия. Комплектът за игра е с 25 части и се предлага с реалистични аксесоари, с които да се проверят температурата, сърдечния пулс, кръвното налягане, зрението и слуха на пациента.

Мека играчка – Малкият пациент Ервин
Малкият пациент на Sigikid е играчка, която освен, че може да бъде другарче в игрите на вашето дете, ще го научи от какво се състои човешкото тяло, какво има под кожата и в коремчето. Най-важните органи са направени от плюш и могат да се извадя от тялото на куклата. Детето може да играе на лекари и да лекува своя малък пациент.

Карнавален костюм
И за финал, за да направите играта на вашето дете максимално реалистична и да го накарате да се почувства като истински доктор, може да го зарадвате с някой от карнавалните костюми на Melissa and Doug. Дали това ще бъде лекар, медицинска сестра или ветеринарен лекар. Избирате вие.

Коледа наближава и ако все още не сте измисли подарък за малчугана, надяваме се тук да сте открили нещо полезно и интересно.