Мислите ли често за коледната емоция, приятели? Осъзнавате ли как празниците влияят на вътрешния ни свят, подарявайки му топлина и успокоявайки го… Дали причина за тези усещания е самият празник или по-скоро сме щастливи от факта, че сме близо до своето семейство, споделяме времето си, заедно сме и забравяме поне за момент за проблемите, работните ангажименти и за всичко онова, което ни натоварва, изтощава и изморява. Краят на годината е време за равносметки, за споделени моменти и за много щастливи усмивки – широки и истински. Всъщност не е нужно да чакаме празник, за да се доближим до своите близки, да им покажем любовта си и да им подарим времето си. Правете го постоянно, защото по-голямо богатство от здравото семейство няма.

Коледа е вече почти тук, затова помислете как да прекарате предстоящите почивни дни, как да усмихнете своите близки и как да превърнете времето си заедно в истинско вълшебно преживяване, което да ви топли дълго. Уютът на дома е прекрасна територия, на която да изживеете вълнуващи приключения, да усетите коледната магия, да се смеете шумно, да се прегръщате топло и да се обичате силно. Правете го, приятели, правете го, не само по време на празници. Намирайте време за вашите близки през цялата година, защото те са най-скъпият подарък, който имаме, и ние трябва да ценим и обгрижваме този подарък. Защото е ценен, най-ценен, единствен, богатство е.

Сигурни сме, че знаете кое ще зарадва близките ви, намерете време за него в почивните коледни дни и направете всичко, което ще усмихне хората до вас. Гледайте заедно филми, играйте настолни игри, измисляйте си занимания, говорете си, споделяйте плановете си, мечтите си, разкажете за тях с вяра, усетете подкрепа, почувствайте се богати, силни, здрави, щастливи и безкрайно удовлетворени. Имате ли близки до себе си, значи нямате причина да бъдете тъжни. Всичко останало е поправимо, повтаря се, получаваме възможност след възможност за него, единствено времето със семейството не можем да си върнем обратно, затова изживявайте всеки момент, запазвайте неговата емоция в сърцето си, топлете го, грижете се старателно за спомена и така макар някой ден близките ви да ги няма, то споменът винаги ще е там, в душата ви, на сигурно място.

Оценявайте всеки момент с вашите близки, бъдете здрави, сплотени, заедно, забавлявайте се и живейте така, както усещате за правилно. Използвайте свободното време да мислите, да цените, да осъзнавате, да поправяте грешки и да се превръщате във все по-добри хора. Вярвайте и мечтайте смело.

Author

Светът на дървените играчки!