В една от последните ни статии поговорихме затова защо е важно да насърчаваме децата ни да играят навън. Днес ще наблегнем на частта със самите игри и ще ви дадем някои интересни и полезни предложения, с които да направите времето, прекарано на открито, истинско приключение.

Пускане на хвърчило

Едва ли има някой, който не обича да пуска хвърчило – една популярна играчка, която никога няма да загуби своята стойност. Спомняте ли си дните, в които вие самите тичахте, заедно с пъстрото хвърчило? Е, сега можете да създадете нови спомени. Какво по-хубаво от това в някой топъл, ветровит ден да прекарате време с детето навън, сред природата? Да тичаш с вятъра, усещайки неговата енергия, е най-лесният начин да се почувстваш жив, свободен, истински.

Игра с топка

Играта с топка е чудесен начин детето ви да се социализира, да се научи да работи в екип и да обогати начина си на общуване. Поканете приятелите на малчугана у дома и позволете на децата да се забавляват в двора, тичайки след топката, измисляйки свои игри, или доверявайки се на така позната и любима игра на „Народна топка“.

Правене на сапунени балончета

Нещо толкова простичко, но и толкова обичано от децата. Убедени сме, че самите вие сте имали не едно или две шишенца, пълни с веро и вода, които така хубаво забавляват и запълват свободното време. Децата обожават да правят сапунени балончета и да набюдават колко високо ще се издигнат. Включете се в приключението на мъника и се състезавайте кой ще направи по-голямо балонче.

Рисуване с тебешири

Рисуването е творческо занимание, което помага на децата да бъдат креативни, да развиват таланта си и да го усъвършенстват. Ако сте забелязали детето ви да има интерес в тази област, то не пропускайте да му давате възможност да твори колкото се може по-често. Ако времето навън е хубаво, рисуването с тебешири ще направи двора цветен, а детето ви щастливо. Лесно, простичко, но толкова интересно занимание. Дайте воля на детското въображение и вижте докъде може да стигне талантът на вашето мъниче.

Игра с градински инструменти

Знаете, че децата обожават да копират своите родители. Всички тези занимания, наподобяващи дейностите на възрастните са особено интересни за хлапетата. Ако имате градина и искате едновременно да се забавлявате с малчугана, но и да отметнете работа, детските градински инструменти идват на помощ в тази мисия. Помолетете детето да събере нападалите листа с детско гребло, или му помогнете да полее цветята с детска лейка. А защо дори не насади нещо само. С малките симпатични лопатки на Goki това е напълно възможно.

Всичко това са само малка част от възможните идеи за игра на открито. Сигурни сме, че самите вие имате още куп такива. И сме още по-сигурни, че детето ви ще хареса всяка една от тях. Не пропускайте възможностите, които съвсем скоро ще ни предложи природата.  Забавлявайте се заедно с детето си под откритото синьо небе и му дайте свободата, която заслужава.