Децата прекарват голяма част от времето си в своята детска стая. Там те играят, учат, спят, канят приятели, растат и правят своите първи стъпки в опознаването на света като място за приключения. Ето защо трябва да им създадете специално пространство, в което те да се чувстват спокойни, щастливи, изпълнени с радост и вълнение. Днес ще споделим с вас няколко интересни идеи, с които можете да внесете цвят в стаята на мъничето и да го накарате да обича своето място още повече.

Стените са боядисани в любимите цветове на вашето дете, обзавеждането е налице и единственото, което остава, е да декорирате по подходящ, различен и оригинален начин. Как това да се случи? Предстои да разберем в следващите редове.

Килим за игра 

Вместо да изберете традиционното едноцветно меко килимче за детската стая, можете да спрете вниманието си на по-оригиналната идея и да подарите на детето си не какъв да е килим, а килим за игра. Melissa and Doug имат интересни предложения, които смятаме, че ще ви харесат. Може да съобразите избора си с интересите на мъника и в зависимост от неговите предпочитания да определите тематиката на килимчето. Влакова композиция, дама, ферма, савана, състезание, праисторически динозаври, са само малка част от идеите, които ще откриете в нашия сайт.

Светещи в тъмното стикери

За да създадете допълнителен уют в детската стая може да украсите стената или тавана на помещението с любимите на всички деца светещи в тъмното стикери. Нежната им и топла светлина ще придаде спокойствие на мъника и ще го подтикне да си легне навреме, за да изгаси лампата и да се наслаждава на светещата си декорация.

Идейна лампа

И щом говорим за светлина, ви даваме идея да помислите добре върху избора на лампа за детската стая. Rex London имат някои интересни предложения, които заслужават вниманието ви. Може да изберете някое от сладките животинчета или пък да бъдете още по-оригинални, купувайки лампа във формата на облаче, луна или круша. Интересни детски лампи предлагат и марките Varta и Haba. Докато са още малки, децата се впечатляват от почти всичко, което е около тях, затова колкото по-интересна направите тяхната стая, толкова по-щастливи ще бъдат те.

Палатка

Ако искате да направите игрите на малчугана възможно най-атрактивни и забавни, можете да обзаведете детската стая с цветна палатка, в която да се случват безброй незабравими приключения. В нашия сайт ще откриете предложения на Djeco, Hape и Bigjigs. Изберете най-симпатичната за вас и подарете на детето си часове забавление.

Висяща декорация 

Специален естетичен завършек на интериора в детската стая могат да бъдат забавните висящи играчки. Наблюдавайки красивите фигурки и техните движения, малчуганите ще си почиват след веселите часове, прекарани в игри. Това наблюдение ще развие уменията им да се концентрират и ще стимулира тяхната зрителна координация. Фигурките са разнообразни и всяка е чаровна по свой собствен начин.

Тук ви даваме и още едно полезно предложение. Ако мъникът ви е творчески настроен, можете да го зарадвате с творчески комплект, който ще му даде възможност да изработи сам декорацията за своята стая и да изпробва уменията си.

И сред останалите ни творчески предложения може да намерите нещо подходящо за вашето дете. Възможностите са много. Оцветяване, рязане, сгъване, шиене, лепене – освен, че предоставят часове забавление, тези дейности стимулират логическата мисъл и фината моторика. А резултатът ще радва детето и ще го подтиква към нови творчески проекти.

Идеите са безкрайни, повикайте вашето вдъхновение и развихрете въображението си, за да успеете да създадете чудесно пространство за вашето дете, в което то всеки ден да расте и да се забавлява.