Лятото смело прави първите си крачки и слънчевите лъчи навън все по-често започват да топлят нежно и приятно. Именно сега родителите имат възможност да накарат децата си да излязат от онлайн пространството и да им покажат възможностите на външния свят, този, който е по-споделен, по-истински, по-свободен, открит е, доближава ни до природата и ни подарява мигове на истинско спокойствие и хармония.

Как да се забавлявате с детето си навън? Вижте следващите идеи и сме сигурни, че още след прочитането на тези редове, ще изведете мъника навън.

Не е нужно винаги да обикаляте вече познатите паркове, не е задължително да сте извън дома ви, за да се забавлявате на открито. Ако имате двор, то значи сте късметлии и пред вас стоят безброй възможности за радост, игра и смях.

Рисувайте

Няма мъниче, което да не обича да твори с флумастери, моливи, пастели. Не ви трябва особена подготвка, за да се пренесете в света на творчеството. Вземете няколко бели листа, разположете се на някое слънчево и приятно място в двора и дайте воля на въображението си. Ако белият лист не представлява интерес, то тогава украсете двора с тебешири, направете го цветен, шарен, приветлив и изпълнен с радост и настроение.

Погрижете се за градината

Ако в двора си имате градина, значи получавате бонус приключение. Позволете на децата да ви помогнат с детските градински инструменти. За тях това е истинско забавление. А за вас помощ. Какво по-хубаво от това едновременно да отметнете полезна работа и да си поиграете с детето?!

Подарете си почивка в хамак

След като вече сте потичали из дворното пространство, поиграли сте и сте изразходили част от енергията си, може да презаредите с една приятна почивка в хамак. Гушнете се в прегръдките на мъничето, почетете книга, послушайте музика и се подгответе за нови приключения.

Поиграйте с топка

Трябва ви само една топка и часовете забава са гарантирани. Дали ще си я подмятате, дали ще се замеряте с нея, ще играете на футбол, или ще я хвърляте високо към небето и ще наблюдавате нейния полет, идеите са безкрайно много.

Скачайте на батут

Ако имате това място и възможността да закупите детски батут, то може да сте сигурни, че детето ви все по-рядко ще стои затворено в стаята си. Скачането на батут е едно страхотно, силно вълнуващо преживяване, усещането от което е наистина вълшебно. Детското личице ще сияе, съмнение няма.

Вземете си люлка 

Люлките са чудесен начин да прекарате време с детето си в двора, да чуете детски смях и да видите усмихнат и щастлив малчуган. Емоция за вас, емоция и за детето ви – дайте си възможност да я изживеете.

Това са само малка част от възможните идеи за приключения в двора. Сигурни сме, че и вие самите, с повече вдъхновение и креативност, ще измислите още и още начини, с които да се забавлявате истински. Лятото тепърва започва, затова времето е пред вас, идеите са в главата ви, а детето ви само чака да види какво сте измислили – действайте и се усмихвайте на всяко ваше споделено преживяване.