Сред родителските фаворити за подаръци, независимо дали е за Коледа, рожден ден или друг повод, са пъзелите. Пъзелите са не само забавни за редене от децата, но и много полезни. Те развиват логическото мислене и комуникацията, ако пъзелът се реди с повече деца.

Не е случайно, че на пазара можете да видите различни пъзели, които се предлагат. Но сред цялото това море от разнообразие родителите не знаят какво да купят и какво би било подходящо за децата им. Поради тази причина в тази статия ще разгледаме именно пъзелите, които са подходящи за деца.

Кои пъзели за кои деца са подходящи?

Тук важна роля в избора играе фазата на интелектуално и координационно развитие на детето. За най-малките са подходящи пъзели от плетени или гумени кубчета. С лекота се хващат и взимат, а с малко помощ от мама и тати се и редят.

За малко по-големите деца пъзелите от по-големи картонени части са идеални. Това могат да бъдат различни книжки или пък пъзели с едри парченца.

За най-големите деца, можете да изберете 3D или 4D пъзели. Можете и да вземете и такива с много части, тъй като децата са достатъчно големи и няма да решат да погълнат някое парче.

Не забравяйте обаче, че и децата избират това, което да им купите. Така че, съобразете се и с техните желание и най-вече слушайте какво ви казва детето. Ако то е избрало нещо, което не е особено подходящо за него, то можете да го насочите към друго за неговата възраст, но не и прекалено много да налагате мнението си.

Какво можете да намерите на пазара за играчки като пъзели?

На пазара наистина има голямо разнообразие. Понякога можете да откриете неща, които дори не сте и подозирали, че съществуват. Масово се предлагат различни детски книжки, чийто части трябва да се сглобят. Можете да откриете и 3D пъзели, както добре познатите ни, така и такива, които са с писалка и сами да създадете своя пъзел.

Пъзелите с елемент за смяна на картинката също са много забавни, както и тези, които са направени от дърво.

Защо да изберете пъзел за подарък?

Пъзелът е единствената играчка, която никога няма да остарее или излезе от мода. Тя винаги ще бъде обичана от децата и ще представлява интерес за тях. Също така, пъзелът е играчката, която развива най-много логическото мислене на детето, наред с комуникацията и социалните умения. Нещо повече, тя е подходяща за игра навсякъде, където пожелаете и е чудесна идея за групови забавления.

Author

Светът на дървените играчки!