Зимата е време, което предлага разнообразни забавления, но едновременно с това ограничава някои любими на децата игри и затруднява ежедневието на родителите, които трябва да бъдат креативни и да помислят как да ангажират вниманието на малчугана. Днес ви предлагаме някои интересни идеи, които ще ви помогнат да внесете цвят и настроение в студените дни.

Борба със снежни топки

Разбира се, няма как да не поставим на първо място така познатото и любимо забавление на малки и големи, а именно – замерянето със снежни топки. Никой друг сезон ни би могъл да ни позволи тази игра, затова задължително не я пропускайте. Ако навън натрупа хубав пухкав снежец, не се колебайте, а се възползвайте и разнообразете деня със снежна борба. Тя ще ви осигури много смях и ще забавлява не само децата ви, а и вас самите.

Разходка в планината 

Всички знаем колко трудно е днес да накараме мъниците да оставят дигиталните си устройства, да излязат от онлайн пространството и да се забавляват истински навън, където общуването е реално, а емоцията от споделената игра е в пъти по-докосваща и въздействаща. Зимата имате малко по-голям шанс това да се случи, защото много малчугани обичат мразовитите дни и снегът често е причина да излязат навън. Предложете им разходка в планината и вижте колко бързо ще оставят те мобилния си телефон. Свежият въздух ще ви зареди с енергия, красивите гледки ще стоплят сърцето ви, а безгрижния детски смях, който ще ехти във въздуха около вас, ще ви вдъхнови за още и още зимни споделени приключения.

Забавления у дома

Разбира се, студените дни често карат мама и татко да бъдат креативни и изобретателни и ги подтикват да измислят начини за забавление в домашни условия. Вариантите са много, а зимата не е кратка, затова опитайте всичко и се старайте да забавлявате децата с разнообразни игри. Може да редите пъзел, да играете на Домино, да се забавлявате с Дженга или да видите какво вкусно ястие ще ви приготви мъника в своята собствена детска кухня.

В нашия сайт ще намерите много интересни игри, които ще стоплят мразовитите дни със забавни занимания и ще накарат мъника да грее от щастие. Но ако малчуганът ви няма нищо против снега и е любител на ниските температури, бъдете колкото се може по-често навън. Радвайте се на снега, правете си снежни човеци, други снежни фигурки, оформяйте красиви ангели и ловете снежинки с език, забавленията са много, а всяко едно от тях ще ви подари запомняща се емоция.