Да пътуваш с дете често се оказва голямо предизвикателство. Ако сте добре подготвени обаче и сте планирали внимателно престоя си в превозното средство, то със сигурност ще намалите стреса от дългите пътувания с малки деца. За какво е важно да помислите при подготовката си? Предстои да разберем в следващите редове.

Електронни устройства
В повечето случаи, за да бъде детето търпеливо и спокойно по време на път, родителите прибягват до използването на таблети, лаптопи и смартфони със заредени батерии, качени анимационни филмчета и разнообразни игри. Те със сигурност ще свършат добра работа и могат да влязат в действие веднага щом чуете репликата „скучно ми е“, но дали са най-добрият и полезен начин да разнообразите пътуването на детето си? Да, електронните устройства са чудесна възможност, която ще ви осигури малко спокойствие и тишина, но всъщност има и много други опции за забавление в движение.

Аудиокниги
Едно интересно, полезно и иновативно предложение са аудиокнигите. Изберете нещо любимо за слушане и нека мъничето ви изживее някое интересно приключение, слушайки вълнуваща история, докато просто стои на задната седалка. Ако пък не смятате, че ще задържите за дълго вниманието му със слушане на книга, то тогава може да заредите идеалния плейлист за най-малките – може да включите песни от любими филмчета, детски стихчета, а защо не и някоя песен във ваше собствено изпълнeние. С тези развлечения може дотолкова да отпуснeте детето си, че дори то да заспи. А това отново би било във ваша полза.

Подходящи играчки
Играта, без съмнение, е най-добрият начин да забавлявате мъничето по време на път. Днес на пазара се предлага богато разнообразие от артикули и ако сте добре вдъхновени лесно ще откриете практични и полезни играчки, които биха свършили чудесна работа. Даваме ви идея това да бъде Дървен мини морски шах на Bigjigs. Неговите удобни размери позволяват да го съхраните бързо и лесно и няма да ви затрудни да го използвате при нужда. А кой не обича играта на морски шах? Играйте заедно с детето си и така пътят ще ви се стори по-кратък, отколкото сте предполагали.

Ако искате да разсеете малчугана с играчка, може да му предложите да се забавлява с игра за сръчност с топчета. В нашия сайт ще окриете разнообразие от предложения. Друга интересна идея е детската игра Пинбол на Rex London.

Щом става въпрос за игри, винаги може да включвате въображението си и да измислите забавлението сами. Може да рисувате заедно с детето си или пък да съставите с негова помощ различни приключенски истории. Приказната игра със зарове на Rex London е добър начин да развиете речевите способности на мъниците, докато сте на път.

Разговори
Вероятно ще ви се стори странно това наше предложение, но всъщност, замислете се. Нима един разговор не отнема време и не ангажира достатъчно вниамнието ни? Какво по-хубаво от това да поговорите с детето си на тема, избрана от него, или от вас самите. Може да го разпитате какви са очакванията му от предстоящата почивка, какво желае да прави през тези дни, кои места би искало да разгледа, дали се вълнува, дали е разказало на приятелите си за приключението, което му предстои. Възможностите за разговори винаги са неограничени.

Почивки за игра
Винаги планирайте добре пътуванията си и отделете време за възможно най-много спирки за кратки почивки. Проучете местата за спиране по пътя, през който ще минете, добре е да изберете такива, които предлагат храна, свободни закрити и открити пространства, центрове за игри и възможности за забавление. Така детето ви ще може да изразходи енергия и да се зареди с положителни емоции, което ще му помогне да прекара по-лесно оставащото време от пътя. Бензиностанциите не позволяват тази свобода, затова е добре да изберете други места за почивка.

Надяваме се да сте открили по нещо полезно тук. Където и да пътувате, помнете, планирайте добре подготовката си и помислете хубаво относно възможностите за забавление по време на път.