Вашето мъниче расте с всеки ден и любопитството му също разширява своите хоризонти. Виждате, че малчуганът вече е готов освен да се забавлява с играчките, да ги използва и за обучение. Затова все по-често прибягвате към по-целенасочен избор и търсите не какви да е играчки, а именно  – образователни. Думичките в детския речник увеличават все повече своя брой, и вероятно вече е време да запознаете детето с азбуката. Ако това е така, то нека ви дадем няколко предложения, с които това да се случи по забавен и атрактивен начин.

Дървен пъзел – Българската азбука 

Още в ранна възраст дървеният пъзел на Goki ще запознае мъниците с буквичките в българската азбука. Всяка част си има своето място, което ще помогне на малчугана да свикне с вида на всяка отделна буква и ще го улесни в тяхното разпознаване. Забавлявайте се заедно с детето и му помогнете да научи и някои нови думички. Изписвайте думите с буквите, разполагайте ги в правилните им места и обогатявайте знанията на мъника. Заниманията с пъзела са много полезни и за развитието на фината моторика, речевите способности и логическото мислене. Изработката му е от дърво, а боите, с които е боядисан, са на водна основа и са напълно безвредни.

Образователно двустранно табло – Българската азбука 

Децата ще научат българската азбука, как се изписват печатнте и ръкописните букви, както и с коя буква започва всяка от изписаните думички. Таблото на Авис е двустранно, като от едната страна са печатните букви с илюстрации и думички, а от другата са ръкописните такива. Размерът му е 68 х 47,5 см и е подходящо за учебни центрове, училища и детски градини. Изработката му е от твърд картон, като разполага с отвор в горния край за по-лесно закачане на стената.

Пъзел-влакче – Играй и научи българската азбука 

Още едно предложение от Авис, което смятаме, че ще привлече интереса ви. Играчката ще подготви децата за училище, като ги научи да разпознават буквите от българската азбука. Влакчето на знанието се състои от локомотив и 15 вагончета, в които пътуват по два предмета или животни и по две букви (съответстващи на първата буква от името на животното или предмета във вагончето). Вагончетата трябва да бъдат подредени по такъв начин, че буквите да следват реда си в азбуката. Пъзелът стимулира фините моторни умения, логическото мислене и знанията по български език.

Дървен пъзел – Английската азбука

Разбира се, в нашия сайт ще намерите и играчки, които ще помогнат на детето ви да научи също и английската азбука. Пъзелът на Classic World, например, е чудесна идея за целта. С него всяко мъниче ще направи първите си стъпки в английския език, нареждайки многоцветния дървен пъзел. Той съдържа всичките 26 букви от английската азбука, като под всяка буква има думичка с илюстрация, чиято първа буква е идентична с частта. Всяка буквичка си има специално място, където да бъде поставено, а също така мястото разполага с дупчица, улесняваща ваденето й. Пъзелът ще впечатли мънците с интересния си дизайн, а също така ще спомогне в развитието на фината моторика и логическото мислене. Пъзелът е боядисан с безвредни бои на водна основа.

Дървен самокоригиращ се пъзел – Английска азбука 

Вашето дете ще се запознае с английската азбука, забавлявайки се със самокоригиращия се пъзел на Melissa & Doug. Под самокоригиращ се пъзел се има предвид, че всеки от пъзелите се състои от 2 части, като всяка от тях пасва само на своята половина. Всяко пъзелче е с картинка на думичка, започваща с пасващата на пъзела буквичка. Изработката на пъзела е от дърво и е боядисан с бои на водна основа, които са безвредни, което ще осигури безопасна игра.

Всичко това са само малка част от възможните варианти за играчки, с които детето ви да научи азбуката. Разгледайте какво предлагаме ние и се убедете сами колко голям е изборът.