Музикалните инструменти за деца всъщност са ключови за ранното им развитие. Често песните им помагат да се изразяват, а самите инструменти, създаващи звуци и мелодии, запознават хлапетата с причината и следствието и развиват двигателни умения и усет за ритъм. И не на последно място, музиката подарява и много часове на радост и забавление. Ето защо е добре от рано детето ви да стъпи смело в света на музиката и да открие богатството от емоции там. В следващите редове ви даваме някои полезни идеи за целта.

Пейте, слушайте и танцувайте 

Когато децата виждат как родителите им пеят, изпитват силно желание да се включат и в повечето случаи го правят без никакви притеснения. Това упражнение, освен че ще забавлява детето, ще му помогне и да развие добра памет. Което от своя страна би ви било от полза, ако искате вашият мъник да запомни някоя фраза, ако не се получава с говорене, може да пробвате с пеене, резултатите ще ви изненадат.

От ключово знаение за децата би било да слушате често музика, радиото да бъде включено, докато сте у дома и всеки се е съсредточил в своите си занимания, или пък телевизора да е оставен на музкалния канал. Има дори проучвания, които доказват, че фоновата музика може да помогне за концентрацията и фокуса.

Всички знаем колко физически активни са децта и какво огромно количество от енергия крият. Танците със сигурност ще им помогнат да изразходят час от енергийния си запас, а освен това танците могат да бъдат полезни за играждането на увереност и самоизразяване.

Създавайте музика 

Измисляйте истории и създавайте музика за тях. Децата ще бъдат впечатлени от подобни музикални занимания. Не е нужно да имате музикален инструмент при себе си и да разполагате с музикални знания. Използвайте усета и вдъхновението си и просто тананикайте с уста. Ще видите как детето ви ще последва примерът ви и ще започне да прави същото. А докосването до музиката, по какъвто и начин да бъде осъществено, винаги ще ви достави удоволствие.

Експериментирайте

Не ограничавайте досега с музиката до един определен жанр. Запознаването на децата с различни музикални жанрове е полезно за тяхното развитие. Независимо дали става въпрос за класическа музика, поп, рок или дори рап, има много възможности за откриване. Изберете инструменти, подходящи за възрастта и подходящи за двигателните умения на вашите мъничета. Музикални инструменти като ксилофон, свирки, китара, барабани, и дрънкалки са фантастичен избор.

В нашия сайт ще откриете богатство от интересни музикални играчки, които ще запознят детето с музиката, ще му подарят много музикални моменти и ще го научат на ритъм. Не се знае, възможно е да отглеждате у дома някоя бъдеща музикална знаменитост.