За децата играчките за игра на двор са безценни. Те се радват, когато са навън и са щастливи да се забавляват, а заедно с това са доволни и родителите им. И макар времето да не е особено подходящо за игри на двора, все пак има и дни от зимата, когато това е възможно. В следващите няколко редове ще разберете какви трябва да бъдат детските играчки за двора.

За децата най-важен е домът и те винаги го свързват с обич и приятни спомени. Поради тази причина, детска къщичка за двора би било чудесно допълнение към летните игри и забавления. Можете да откриете голямо разнообразие, а защо не и да не си направите сами?

Следващото любимо нещо на децата е да са в парка със своите родители. Забавленията от това място можете лесно да ги прехвърлите в двора си. Като за началото една люлка би вършила чудесна работа в това начинание. Можете да намерите различни дизайни, дори и такива за повече от едно дете.

С тези люлки децата ще могат да споделят забавлението със свои приятели. Всеки един модел люлка има ръкохватки, където детето може да се хване и да е по-стабилно по време на люлеенето, а това е важно за неговата безопасност.

Наред със забавлението важно за детето е и спорта. Тъй като децата кипят от енергия и искат постоянно да са в движение, то един надуваем батут например би вършил чудесна работа. Той няма да заема много място в двора, ще можете и да го прибирате, когато времето не е особено подходящо за този тип игри.

Друго нещо, което бихте могли да добавите към игрите и забавленията в двора е и пързалката. Тя ще научи детето ви да пази равновесие по време на качването на стълбите и спускането. Това също е и подходяща игра за повече от едно дете.

И тъй като говорим за детски игри на открито, не можем да не споменем и хвърчилото. Този верен другар на всяко едно дете през цялото му детство. Хвърчило можете да пускате по всяко време на годината, дори и в слънчевите зимни дни. Детето може да играе и с други деца или пък самостоятелно.

Подобен тип игри са важни за детското развитие, тъй като насърчават комуникацията и социалните умения, учат децата на важни неща от живота като това да се изчакват на пързалката, да споделят и т.н., без дори да го осъзнават по време на игра.

Author

Светът на дървените играчки!