Времето се затопля, парковете са отворени, а децата само искат да играят навън. Лятото наближава и това си личи по всичко наоколо. Тук идва и въпросът какви играчки да изберем за детето си, тъй като тези у дома вече стават безинтересни.

Какви трябва да бъдат летните играчки?

За да сте спокойни, че сте направили правилния избор, то ще споделим с вас и какви трябва да бъдат летните играчки. По този начин ще можете да се ориентирате какво би било подходящо за детето, но и да му харесва.

1. Здрави

Играчките за игра навън трябва да бъдат наистина здрави, тъй като детето често ще пада с тях и дори да бъде много внимателно, все ще се случи да изпусне играчката. Поради тази причина не избирайте нещо, което лесно се разваля или е крехко.

2. Възможност за самостоятелни игри

Малко играчки са такива, но ги има. Хубаво е детето да си играе с други деца и така да развива социалните си умения, но не винаги ще има с кого да играе. Поради тази причина е добре да има игри, които са подходящи за самостоятелно забавление. Можете да вземете тебешири, с които то да рисува. Същото нещо може да се прави и когато е в компания.

3. Възможност за движение

Ще се съгласите, че днешните деца стоят доста повече време у дома и често пред компютрите. Това довежда до такива, които имат на 10-12 години проблеми с холестерол, наднормено тегло и кръвно налягане. Ето защо трябва да изберете играчки, които ще позволят на детето да се движи повече и да прекарва пълноценно време навън.

4.Задържане на интереса

Няма играчка, която да задържи 24 часа интереса на детето. Но ако сте попаднали на такава, която го задържа за 1-2 часа през деня, значи сте направили правилния избор. Изберете нещо, което ще му бъде забавно да прави навън или пък с други деца, но не търсете забавачка за целия ден.

6 най-добри решения за лятото

След като изяснихме какви трябва да бъдат подходящите играчки за през лятото, време и да предложим няколко, които ще ви допаднат.

  1. Велосипед. Най-подходящото нещо за летните дни е велосипеда. Съгласни сме, че това е доста по-скъпа играчка, но пък ще можете да я използвате няколко години. Няма дете, което да не обича да кара колело. Това е чудесен начин да го задъжите навън, но и да развиете слуха, зрението, координацията и социалните умения на детето.
  2. Скейтборд. Това е също достъпен начин да накарате детето да се забавлява, а също така да развиете основните му умения. Подобно на велосипеда, скейтбордът ще го прави активно и енергично, а също така ще изразходва енергия, което ще се отрази на емоционалното и здравословното му състояние.
  3. Скутер. Скутерът може да се кара самостоятелно или пък да детето да се забавлява с други цена. Чудесно решение и за двата случая, в които детето ще е навън и ще е активно.
  4. Топка. Топката е класически пример за играчка, която е подходяща за момичета и момчета. С нея детето може да играе и само, и с други деца. Освен това, координацията, фината моторика, вниманието и други важни неща ще се развият по приятен начин.
  5. Кънки или ролери. Каквото и да вземете, детето ще бъде повече от щастливо. Те са още един чудесен начин да забавлявате навън, независимо дали има други деца или не. Можете да вземете за цялото семейство и така да прекарате времето заедно.
  6. Фризби. Хвърлянето на фризби изисква да се играе от повече деца, но пък за това е една от най-евтините играчки. С нея можете да играете семейно, а дори и с кучето си. Чудесен начин да използвате пълноценно идващите слънчеви дни.

Надяваме се с тези съвети и предложения за играчки, да сте открили това, което търсите и да зарадвате своето съкровище. Пожелаваме Ви весели и незабравими летни игри.