Ако запознаем от рано малчуганите с числата, това ще им помогне да имат един добър старт при срещата им с математиката, която им предстои на по-късен етап. Как обаче да привлечем детския интерес към числата и по какъв начин да направим математиката интересна и забавна дисциплина? Може би отговорът се крие в избора на подходящи играчки. В следващите редове ще откриете някои добри предложения, които ще улеснят децата и ще ги научат за отрицателно време да броят безпроблемно.

Комплект дървени пъзели – Числата от 1 до 9 

Комплектът включва 9 пъзела с удобни за хващане части, които детето ви ще трябва да подреди. Всеки пъзел е с брой части, отговарящи на цифрата. След като се подреди пъзелът, ще има определен брой картинки. Броейки частите и картинките детето по-лесно се научава да брои. Всеки от деветте пъзела е в различен цвят, стимулирайки цветоусещането на мъника. Частите са в удобна дървена кутия с плъзгащ се капак. Комплектът е изработен от дърво и е боядисан с бои на водна основа, които са напълно безвредни за децата.

Дървен образователен часовник-сортер 

В сайта ни ще откриете разнообразие от идеи за образователен часовник. Всички те са съобразени с развитието на децата, цветни са, включват части с голям и удобен за хващане размер, за да може мъничетата безопасно да си играят, забавляват и не на последно място – образователни са. С тяхна помощ детето ще се доближи до света на числата, ще се научи да познава часовника, а в някои случаи дори да казва колко е часът на английски език. Чудесно звучи, нали? И ви уверяваме, че наистина е.

Дървени магнитни цифри и знаци 

Магнитите подаряват безброй забавни часове на малчуганите, с тях те развиват своето въображение, творят картини, измислят истории. Ако магнитите са цифри и знаци, то значи заниманията ще са насочени към математиката. Забавление и учене в едно – децата ще смятат, ще броят, ще упражняват знанията си и ще се забавляват. Всичко това, докато държат в ръцете си не какви да е числа, а дръвени.

Дървена играчка – Уча се да броя

Играта на Bigjigs е чудесно средство за запознаване на детето с математиката и усвояване на първоначални представи за числата и броенето. Играчката е пъстра и атрактивна, подходяща за деца над 2-годишна възраст. Изработена от дърво, екологична и издръжлива, тя ще забавлява дълго време вашето малко съкровище и ще му помогне да развие важни умения като сръчност, ловкост, концентрация.

Дървен математически пъзел

Реденето на пъзел е истинско приключение за малки и големи. Ако то е комбинирано с числа, в интересна атрактивна форма е и прелива от цветове, то със сигурност мъникът ще бъде впечатлен. Може да изберете дървена гъсеничка или пък дървен зелен крокодил, а защо не и дървен пъзел с числа и знаци.

И щом говорим за математика, то няма как да не споменем и разнообразните детски сметала. И от тях има голям избор при нас. Разгледайте всички наши предложения и намерете най-подходящия продукт за вашето дете. Напомняме ви, че връщането в училище предстои съвсем скоро и по-подходяща играчка от тази, която запознава децата с числата, не смятаме че има.