Скоро предстоят едни от най-хубавите празници, в които семейството е заедно, атмосферата е топла и уютна, а в очите на всички блестят искриците на щастието. Сплотени дни, в които забравяме за проблемите, живеем в мига, смеем се, заедно сме, споделяме емоциите си, общуваме си, разказваме си истории и създаваме спомени, които ще ни топлят, стига да се грижим старателно за тях, за да им дадем възможност да бъдат винаги ярки и живи в нас. Разбира се, не можем да не споменем и подаръците, които силно присъстват в тези дни. Вероятно вече мислите различни идеи и се стараете да ви хрумне нещо оригинално, с което истински да зарадвате близките си. Сигурни сме, че ще се спрете на конкретна идея и ще намерите точния подарък. А днес ние ще ви дадем някои полезни съвети, с които да придадете индивидуалност на избраното от вас вълшебство.

Опаковката е не по-малко важна от същината на подаръка, затова трябва внимателно да помислим и за нея. За да покажете на вашия любим човек, че дори в нея сте вложили мисъл, то помислете си за нещо, от което приятелят ви се вълнува и потърсете именно такава тематична опаковъчна хартия. Обича да кара колело? Добре, обиколете няколко магазина, разгледайте подробно интернет и намерете опаковъчна хартия с велосипеди. Кактуси? Вашият човек обожава кактуси, значи имате отговор на въпроса: „Каква хартия да използвам?“. Тези детайли са малки, но са от огромно значение и повярвайте ни, с тях ще увеличите радостта в очите на близките ви. 

Една интересна идея е да прибавите към подаръка ваша снимка – обща или картинка на нещо, което приятелят ви обича. Споменът от този жест ще бъде оценен, бъдете сигурни. Не е нужно да имате обичайната картичка към подаръка. Нейната роля може да бъде изиграна от снимка. Оригинално, сантимателно и много, много мило. Надпишете снимката, опаковайте и нея, за да бъде разопаковането още по-вълнуващо и я прибавете към цялостния подарък, може да я завържете с панделка и да я настаните върху вече опакования пакет, а може и да бъде скрита вътре в самия подарък, вие избирате.

Коледните подаръци позволяват да развихрите силно въображението си, украсявайки пакетите по приказен начин. Може да използвате шишарки, клонки, коледни топки, близалки и какво ли още не.

Декупажната хартия също може много да ви помогне в опаковането. Декорирайте, творете на воля и създайте приказно вълшебство, което да усмихне очите на вашите близки и да стопли силно сърцата им.

И за финал още една полезна и интересна идея. Не забравяйте, че няма по-ценен подарък от този, който сте направили с вашите собствени ръце. Превключете на творчески режим, помислете добре на какво биха се зарадвали вашите хора и действайте. Творете и създавайте чудеса. Убедени сме, че можете.