Коледа е съвсем близо и ако все още не сте заредили себе си и близките ви с празничния коледен дух, то съветваме ви да го направите, защото без него магията на празника не би могла да бъде същата. Още повече е небходимо това да се случи, ако в дома ви има едни палави малки крачета и едни искрено засмени и вълнуващи се детски очи. Децата обожават Коледа, подаръците под елхата и това, че сте заедно с тях в тези дни. Усещат уюта и са щастливи, че споделяте времето си заедно. И всичко това би било още по-хубаво, ако е обсипано с коледни светлини, празнични изненади, красива украса и цветни приключения.

Как да си ги осигурите? Днес ви даваме няколко интересни идеи, с които да поддържате коледния дух и да направите празника още по-вълнуващ и очакван.

Дървен календар – преброяване на дните до Коледа
Колко дни остават до Коледа? Започвай да броиш дните до любимия си празник с календара елха, поставяйки магнитните топки на дървото, докато стигнеш до коледната звезда. Комплектът на Melissa and Doug разполага с 24 различни по цвят и декорация топки. Заниманията с дървения календар могат да се повтарят всяка година. Продуктът е изработен от висококачествени материали и е боядисан с бои на водна основа, които са напълно безвредни за децата. С помощта на този календар ви гарантираме, че ще зарадвате детето си, карайки го с нетърпение да запълва дървото всеки ден, докато не стигне до най-вълнуващия момент на празника – слагайки последната играчка (звездата), малчуганът ще знае, че вече е дошло времето за отваряне на подаръци. Усмивките са гарантирани, предизвикайте ги още сега.

Занимания с пъзел 
Докато сте си вкъщи, всички заедно, добра идея е да споделите времето си в смейни занимания. Игрите, в който се включва цялото семейство са сплотяващи и придават особена атмосфера на почивката по време на празници. Реденето на пъзел е добро предложение. Може да изберете някое от интересните коледни предложения или да се спрете на на друга атрактивна картинка, на която да знаете, че всичките ви близки биха се радвали. Реденето на пъзел е освен забавно и полезно, защото развива фината моторика, наблюдателността, въображението и логическото мислене на децата.

Коледни сладки
Кой не обича сладки? Придайте сладост на празника с невроятния канелен аромат, носещ се от туко-що пригответните коледни бисквитки. Няма по-хубаво от това да готвите заедно с детето си и да споделяте емоцията от общото кулинарно занимание, но ако нямате умения в кухнята или просто не ви се занимава, пак може да се забавлявате заедно, например с дървения комплект за игра – Направи си коледни сладки. Комплектът съдържа всичко необходимо, за да създадете и декорирате сами коледните сладкиши, а именно – 12 дървени бисквитки, 12 дървени глазури, дървен нож, шпатула, тава за печене, готварска ръкавица, както и кутия за тесто за сладки.

Стикери за декорация
Коледното настроение ще е още по-вълнуващо, ако декорирайте всичко в тематични стикери. Забавлението ще бъде още по-голямо, защото преди да украсите различни предмети, ще трябва сами да декорирате стикерите по ваш вкус, като за целта разполагате с 26 стикера и 8 листа с брокат. Заниманията със стикерите ще стимулират креативността, въображението и концентрацията. И щом сме на вълна на декориране, дървените играчки на Apli също са добър начин да създадете празнична обастновка. Може да изберете това да бъдат звездички или елхички.

И след като сте накарали детето ви да очаква трепетно вълнуващия момент на коледната нощ, разбира се е важно да зарадвате малчугана с хубав и специално подбран подарък. И не забравяйте, че не само подаръците са важни, но и самото им поднасяне. Коледният чорап на Goki е интересен и различен начин, по който можете да опаковате избраната играчка. Коледната чантичка също е добра алтернатива на традиционната подаръчна торбичка. И двата продукта са подходящи както са опаковането на вашите коледни изненади, така и за декорация. А ако държите да опаковате подаръка в цветна хартия, може да спрете вниманието си на опаковъчната хартия на Apli. Разнообразието от коледни принтове е голямо, изберете според вашия вкус и се насладете на радостните очи на своето дете.

Надяваме се да сте открили коледно вдъхновение в тези редове. Посрещнете празника с вълнение и помнете, че няма нищо по-важно от уюта на дома ви и времето, споделено с вашите близки.