Зимата е време, в което все по-често се налага да си стоим вкъщи. Ако сме късметлии да бъдем родители и в дома ни се чува детски смях, то със сигурност е важно да бъдем креативни, за да можем да измисляме разнообразни забавления за мъниците.

Ако температурите навън не ви позволяват да се разходите в парка и да посещавате детските площадки, е време да се насладите на уютната домашна обстановка и да посветите времето си на семейни занимания, домакински задачи, гледане на филми, готвене, четене на книги. И е добре, разбира се, да помислите как детето ви да учи и играе едновременно. Ето и няколко полезни идеи, с които смятаме, че ще ви помогнем в измислянето на креативни, забавни и образователни дейности.

Образователни табла
Чудесен начин да спечелите вниманието на вашето дете е да му подарите възможността да учи забавно и интересно. Като един добър вариант за целта са образователните табла на Авис. Може да изберете Едностранно образователно табло – Английска азбука, ако искате от рано да запознаете малчугана с английските букви или да изберете традиционния вариант с българската азбука. Ако детето ви е по-голямо, може да преминете и на обучение на таблиците на умножение и деление. Rex London също имат интересно предложение, което можете да използвате, ако знаете, че детето се вълнува от всичко звездно и космическо. Образователното им табло за стена на английски език – Космос със сигурност няма да остави детето ви безразлично.

Дидактически куб с активности
Най-мъничките могат едновременно да учат и играят с разнородните дидактически кубове. Те крият в себе си различни игри – сортери, лабиринти, костери. Всяка различна дейност, която те предлагат, развива различно умение в децата и играта с тях ще им помогне да усъвършенстват своята фина моторика, координацията, концентрацията, въображението, ранните математически умения, разпознаването на цветовете и уменията за ориентиране. Дидактическите кубове са забавни и полезни играчки за децата в най-ранна възраст, с тях те ще се занимават с часове.

Творчески дейности
Творчеството е най-добрият начин, по който можете да оцветите деня на вашето дете с нещо весело, креативно и забавно. Може да рисувате, да пеете, да танцувате, да играете на игри, измислени от вас самите. Предложенията тук са безкрайни, може да се водите изцяло от вашето вдъхновение и въображение. Творческите дейности са важни за децата, защото развиват речевите им способности, учат ги да бъдат досетливи, да се справят с проблеми, откривайки решения.

Изследователски комплекти
Различните изследователски комплекти са перфектният начин да събудите в децата си интереса им към физиката, химията, биологията и астрономията. Не е нужно да чакате детето ви да стане ученик, за да се запознае с понятията от тези науки. Можете от рано да стимулирате знанието му за видимите и невидимите неща, които ни заобикалят. Децата с радост и огромен интерес биха изучавали света на науката. Дайте им лупа, за да разглеждат детайлно различни предмети, или микроскоп, за да видят какво представляват бактериите, например, и защо е добре да си мият често ръцете. Провеждайте лабораторни опити у дома, изкопайте динозавърски фосили.
Запалете и задръжте детското внимание и любопитство с някой от чудесните изследователски комплекти, които ще откриете в нашия сайт.

Използвайте ползотворно времето, което ще прекарате у дома в студените месеци. Бъдете внимателени с детето и обмисляйте добре вариантите за забавление, защото всяка играчка, всяка дейност, всяка дума, са основопологащи за развитието на малчуганите.