Както всички знаем физическата дейност е изключително полезна за децата. Още от най-ранна възраст родителите се стараят да направят най-доброто за своите деца – а какво по-хубаво от това те да станат не само по-активни, но и заедно с това да се забавляват? В такива моменти на помощ идват игрите и по-конкретно играчките.

Те имат редица предимства – помагат на децата да се развиват умствено, да изучават околната среда, по-лесно да общуват с околните. А някои игри развиват детската физика – час игра с топка или каране на колело може да бъде по-ползотворно за едно дете от обичайното стоене пред телевизора или компютъра.

Като родители е нормално да се интересувате от играчките – те правят децата щастливи, а това е основната задача на всеки родител. Днес ще ви запознаем с някои от най-добрите приятели на децата в лицето на играчките. Ето кои са те:

1. Топка

Невъзможно е да си представим едно дете без неговия задължителен аксесоар – топката. Родителите също обичат топките – основно заради тяхната многофункционалност. Те отлично развиват моторните умения на децата. На пазара се продават стотици вариации – различни краски, размери, твърдост, текстура. А и е добра опорна точка за зараждането на интерес към някои спортове.

2. Хвърчило

Развива най-вече детското въображение – не можем да пренебрегнем обаче, че да бягаш след него би било и добра физическа тренировка. Ето, че вече знаете какво да правите във ветровитите дни.

3. Федербал

Това е игра, която може да се практикува почти навсякъде стига да няма вятър. Федербалът е полезен и за физиката и за психиката – след една такава игра детето е не само по-щастливо, но и ще спи много по-добре. Игрите на открито ще засилят връзката с детето ви – това не може да стане пред компютъра.

4. Колело

Да караш колело е умение, което след като се научиш остава за цял живот. Децата обичат да карат колело – с това се учат и на баланс. Вие като родители сте хората, които трябва да ги научите – ето добър начин да прекарате пълноценно време с малчугана си.

Норвежки учени са установили, че децата, прекарващи повече време навън, карайки колело са по-добри в училище – могат да се концентрират по-лесно. Интересното в това проучване обаче е, че  същото се отнася и за техните родители.

5. Въже за скачане

Научете детето си да скача на въже – това е игра, която най-вероятно самите вие сте играли като малки. Ето един чудесен пример, който можете да дадете на детето си. Освен това, така детето ще развие координация между ръцете и краката, а общото начинание пък от своя страна ще развие връзката помежду ви.