Декември се изнизва ден след ден и скоро ще ни отведе съвсем близо до любимите на всички ни коледни дни. Вълнението е силно, емоцията истинска, а щастието – несравнимо. Освен подаръците, на които често обръщаме внимание в нашите статии, е важно е да помислим и за начините, по които ще прекараме почивните дни. Днес поставяме фокуса си именнно там и споделяме с вас някои идеи, с които да запълните свободното време, да се забавлявате и да бъдете заедно със семейството си.

Четене на книги 

Много често не намираме време за себе си, ангажиментите ни пречат, крадат свободата ни и оставят някои от хобитата ни назад. Е, Коледа предлага известно свободно време, което спокойно можете да използвате за любимите ви занимания. Ако обичате да четете книги, то сега е моментът. Изтупайте прахта от някое старо заглавие, което дълго ви чака и се потопете във вълнуващия свят на историята, скрита там. Ако в дома си имате някой малък палавник, то четенето на книги може да се превърне в приключение и за него. Гушнете се в топлото легло, създайте си безкрайно уютна обстановка и четете на вашия мъник някоя негова любима приказка. Емоцията е вълшебна, а топлината от преживяването ще стопли не само тялото, но и душата ви.

Кулинарни вдъхновения 

Обичате да готвите, но рядко ви остава време? Почивката е тук, празниците ви я предоставят и е време да творите. Запретвайте ръкавите, викайте малкия помощник, забавлявайте се и сгответе нещо вкусно. Малчуганите обожават да ви помагат в тези занимания, заредете се с търпение и им позволете да направят малко бъркотия в кухнята. Какво пък, важно е да бъде весело. Коледните сладки са само един от възможните варианти за кулинарни изкушения, които можете да си приготвите през коледните дни. Открийте вдъхновение и развихрете вашето въображение.

Време за игра 

Не забравяйте за игрите, оставете телефоните и мобилните усттройства настрана и отделете време, в което да бъдете заедно наистина. Настолните игри са чудесна възможност за целта. Разтворете отдавна забравения Шах, оцветете дните с цветните пръчици на познато ви Микадо, играйте Табла или изпитайте търпението и концентрацията си с любимата Дженга. Наредете се около камината и нека забавлението започне. Спомените след това ще бъдат топли, уютни и много, много мили. Създайте си ги сега, за да са живи и после.

Опаковане на подаръци  

Разбира се всеки празник свързваме с подаръци. И Коледа определено не е изключение. Опаковайте подаръците заедно, вложете цялата си любов и старание в опаковката, обърнете внимание на най-малките детайли, за да бъде удоволствието в пъти по-голямо, жестът – много по-ценен, а щастието да засияе дори в очите.

Гледане на филми 

Кой не обича семейните вечери на дивана, купата с пуканки и безкрайно интересния филм? Нещо толкова обикновено, но и толкова ценно и топлещо като емоция. Ако рядко откривате време за преживяването, то сега нямате оправдание. Почивните дни са възможност, затова не я изпускайте. Подгответе още отсега списък с любими филми и изгледайте ако не всички, то поне част от тях през предостоящите почивни дни.

Бъдете заедно, другото няма значение, споделяйте емоциите си и се забавлявайте. Надяваме се празничните ви дни да бъдат безкрайно вдъхновяващи и много, много запомнящи се.

Author

Светът на дървените играчки!