Всички сме наясно, че времето, в което живеем, ни предлага безброй удобства, комфортът е голям, а свободата ни неограничена. Никой не може да отрече необходимостта и нуждата от интернет. Истината обаче е, че този онлайн свят често вреди на нашето здраве и влияе негативно на психиката ни. Екраните, в които погледите ни по цял ден са съсредоточени, неизбежно водят след себе си различни негативи. Децата ни страдат най-много, защото те много бързо биват въвлечени в света на мобилните устройства и забравят да изживеят  дори детството си по истински начин.

Коледа е чудесно време, в което да се замислим за това, да положим нужните усилия, за да прекараме повече време далеч от екраните, да отдалечим поне за малко малчуганите от онлайн пространството и да им покажем стойността на света, който е извън екраните. Играчките също биха свършили добра работа. Не подарявайте таблет, лаптоп или телефон на детето си, а се опитайте да изберете играчка, която ще накара мъника поне за малко да забрави за дигиталните забавления. Какви да бъдат те? Следващите предложения може би ще ви дадат отговор.

Образователни картонени кубчета – Диви чудеса

Зарадвайте своето дете и предизвикайте много детски усмивки с картонените кубчета на Rex London. Комплектът включва 10 картонени кубчета в семпли и нежни цветове, които бързо ще привлекат детското внимание. Докато играе, мъникът всъщност ще се научи да брои и ще се запознае с различните диви животни, а също ще научи и английската азбука. Защото всичко това е изобразено върху цветните и забавни кубчета. Заниманията с играчката ще помогнат на детето в неговото развитие и ще му подарят часове забавление.

Дървена игра за баланс – Полярно мече 

Подарете часове забавление на вашето мъниче с невероятната дървена игра за баланс на Vilac. Играйте си с търпението и концентрацията и вижте дали ще успеете да да закрепите всички фигурки върху полярното бяло мече. Забавната дървена игра ще бъде в помощ на мъниците и освен че ще ги забавлява децата ви, тя ще развие координацията, фината моторика и усета им за баланс.

Магически пъзел с 50 части – Пухкави котки 

За любителите на пъзел-приключенията, Djeco са създали този красив и различен пъзел. Той придава допълнително очарование на любимото занимание, защото предлага ново страхотно изживяване със своя магически ефект. Пъзелът е отпечатан с фосфоресцираща боя, за да може изображението да се види и през нощта. На тъмно картината изглежда съвсем по различен начин.  Сладката картина с пухкави котета ще предизвика интереса на децата и ще събуди силно тяхното любопитство. Заниманията с пъзела развиват наблюдателността, работят за подобряване на концентрацията и насърчават въображението и креативността на мъниците.

Влаков комплект – Замъкът на принцесите 

Присъединете се към принцесите Аврора, Белла и Пепеляшка и изживейте заедно с тях вълнуващо приключение. Невероятният комплект на Brio ще усмине вашето мъниче и ще обогати неговите възможности за игра с влакчета. Този очарователен комплект включва замък, дървени жп релси, влакче и фигурки на трите принцеси. Качете принцесите на влакчето и поемете към вълшебния замък. Отворете портите, за да може влакчето да стигне до него и принцесите да се приберат у дома. Замъкът наподобява къща за кукли, разтворете го и разгледайте всички негови помещения. За да бъде забавлението още по-интересно, можете да се изкачите до върха на замъка и да се спуснете по пързалката. Заниманията с играчката развиват умения за ролева игра, креативност и въображение.

Възможностите за подобни играчки са много и разнообразни. Помислете добре на какво би се зарадвало вашето мъниче, съобразете интересите и възрастта му и изберете подходящ подарък, влагайки основната мисъл – да ангажирате силно вниманието му и да го задържите максимално дълго далеч от мобилните устройства.

Author

Светът на дървените играчки!