Знаете ли, че изучаването на музикален инструмент има редица предимства за малките? Небезизвестен факт е, че музикалните играчки и музикалните кутии могат да ви помогнат да мотивирате децата да развият нови умения и да придобият онова вдъхновяващо чувство, което съпровожда новите постижения. В този материал ще разгледаме по-подробно музикалните играчки за деца. В допълнение, ще ви разкажем защо децата трябва да научат даден музикален инструмент отрано.

Какво могат да научат децата от музикалните играчки?

Доста често музиката се смята за храна за душата. Тя има огромни предимства за развитието на децата от раждането, но научаването как да се играе с музикална играчка извежда нещата на съвсем ново ниво. Споделяме 5 причини, поради които вашата малка рок звезда трябва да добави тези умения към своя любим списък с неща за правене.

Музикалните играчки учат на търпение

Може да отнеме седмици, месеци, дори години, за да се придобие способност за свирене на музикален инструмент. Ключът е търпението – умение, което децата ще развият чрез практика. Музиката учи децата на стойността на усилията и може да им помогне да видят как отдадеността може да предложи възнаграждаващи резултати.

Музикалните играчки укрепват паметта

Създаването на музика е като тренировка за ума, която стимулира развитието на мозъка като учи малките да създават, съхраняват и извличат спомени – независимо дали става дума за запомняне на акорди на китара, или ноти на клавиатура.

Музикалните играчки вдъхновяват себеизразяването

Свиренето на инструмент предоставя на децата свободата да разгърнат своята креативност, въображение и емоции, докато изразяват себе си чрез музиката. Практикуването и съсредоточаването върху усвояването на това ново умение също го прави фантастична дейност за съобразителност, облекчаваща всеки стрес и напрежение.

Музикалните играчки подобряват слушането

Докато се упражнява, вашият мини музикант постоянно ще слуша ритъма, височината и скоростта на звуците, които създава. Това оказва голямо влияние върху цялостната му способност за слушане. Подобряването на способността за слушане е добра новина и за всеки родител. Това означава, че детето ще ви обръща повече внимание при различни ситуации, за да разбере цялото послание.

Музикалните играчки подобряват социалните умения

На последно място, но не и по значение. За да дадете на вашия младши Джими Хендрикс още повече мотивация да тренира, насърчете го да започне в група. Създаването на хармонични мелодии с приятели не само ще подобри уменията за работа в екип, но и ще стимулира социалното развитие.

Музикални играчки и музикални кутии от топ марки

И тълпата пощуря! От тромпети и музикални кутии до комплекти с музикални инструменти. В онлайн магазина на LullaToys ще намерите разнообразие от забавни начини да запознаете децата с тръпката от създаването на мелодии. Очаква ви селекция от най-предпочитаните музикални играчки на водещите производители Melissa & Doug, Bigjigs и Rex London. Продуктите са изработени от висок клас материали и се характеризират с устойчивост във времето, издръжливост и здравина. Подходящи са за малки и големи.
Зарадвайте вашето дете и му помогнете да открие звездата в себе си още днес. Ако се нуждаете от повече вдъхновение, може да разгледате и различните модели дървени музикални пъзели, музикални латерни, меки музикални играчки и музикални играчки за бутане.
Author

Светът на дървените играчки!