Вашето мъниче е вече на цяла годинка и започва да постига някои от най-големите си успехи в своето развитие, възрастта е вълнуваща както за малчугана, така и за мама и татко. Детето вече на пълзи, а прави своите първи самостоятелни крачки, започва да разпознава някои форми, цветове, и вероятно сте забелязали, че обожава да вдига и да пуска предмети. Може би най-подходящи за този момент са здравите, ярки, шумни и движещи се играчки. Именно те помагат за развитието на сетивата и насърчават естественото любопитство. От особено значение е играчките да бъдат здрави, защото имайте предвид, че те ще бъдат многократно носени от щастливите детски ръчички.  Ето и някои подходящи предложения.

Дървена бебешка проходилка

Проходилките са истинско забавление за малките дечица. Освен че помагат в ходенето, те са и пълни с безброй други интерактивни забавления, които гарантират множество детски усмивки. Проходилките насърчават мобилността, сръчността и уменията за сортиране на вашето дете. Те са с лесни за хващане от малките ръчички дръжки и здрави, устойчиви колела, които позволяват проходилката да се движи по различни повърхности.

Плюшена мека кукла 

Куклите са добри приятели, които са готови веднага да се пуснат във всяко едно приключение, родило се от въображението на вашето мъниче. С тях децата споделят тайните си, подражават на мама и татко и се чувстват спокойни, уверени и щастливи да имат постоянно някой до себе си. С куклите сънят е по-спокоен, а игрите са по-вълнуващи и щури.

Дървен пъзел 

Пъзелите са любими не само на малките деца, но и на по-големите, а също и на възрастните. С тях може да се забавлява цялото семейство. Ако детето ви е на една годинка, ви съветваме да го зарадвате с дървен, релефен пъзел, защото именно те привличат най-много децата. Може това да бъдат бувкички, плодове, животни, или каквото друго пожелаете. Разнообразието е голямо.

Дървен сортер 

Сортерите са едни от задължителните играчки, до които всяко малко дете трябва да има достъп. Това е така, защото те развиват базисни умения и индиректно подготвят детето за по-нататъшното му учене. Ето защо разнообразните сортери, низанки и игри с чукчета са много подходящ подарък за 1 годинка.

Сигурни сме че във вашия списък има още безброй интересни идеи и предложения. Надяваме се все пак и нашите да са ви помогнали в избора, да са ви вдъхновили и да са улеснили решението ви какво да изберете този път.