Топлите месеци тази година имат навик да ни изненадват с много дъждове. И ако точно в тези моменти търсите семейно забавление без екран, настолните игри са чудесен начин да победите скуката. Може би следващите предложения ще ви се сторят интересни.

Змии и стълби

Обичаната от хиляди семейства по цял свя, Змии и стълби е традиционна игра, която може да се играе с до 4 играчи наведнъж. Играчите трябва да се състезават помежду си, минавайки през цветните квадратчета и нагоре по стълбите до върха на дъската, като избягват да се докосват до змиите. Първият играч, който успее да достигне до 100 е победител. Забавлението с играта е гарантирано, усмивките са сигурни, а скуката, можем да ви обещаем, че ще стои настрана от вас и близките ви.

Шах

Шахът е любима игра от миналото, която и днес не губи стойността си. Тя развива мисълта и насърчава стратегическите умения за решаване на проблеми. Шахът е настолна игра за двама играчи и е една от най-популярните игри в света. Играчите се редуват, за да преместят една от своите шахматни фигури на различен квадрат. Целта на играта е всеки играч да постави мат на опонентите си помощта на Краля.

Не се сърди човече 

Не се сърди човече е традиционна детска игра, която за първи път е създадена през викторианската епоха. Всеки играч трябва да премести четирите си жетона от началото до края в съответствие с хвърлянето на зара. Възрастните и децата ще харесат вълнението да се състезават един срещу друг, за да направят пълна обиколка на дъската с четирите си игрални фигури.

Затвори кутията на животните 

Занимателна и със състезателен характер, дървената игра с животни на Bigjigs е страхотно предложение за прекарване на незабравими мигове с вашето дете. Тя е подходяща за деца над 3 години. Правилата на играта са прости – играчът завърта диска и „отваря“ животното, на чието изображение е спряла стрелката. Победителят е този, който пръв „отвори“ всичките си животни. Играта развива сръчността, логическото мислене, възпитава в стремеж към победа и провокира любопитство на детето към разнообразния свят на животните.

Пасианс 

Пасиансът е игра, която може да бъде открита в много шкафове за семейни игри. Предложението е интересно и сме сигурни, че играта на пасианс ще забавлява всеки играч с часове. Заниманията с играта са полезни за логическото мислене и концентрацията.

Вероятно много от вас си имат любима игра, с която запълват времето си у дома, когато навън е дъждовно и мрачно. Надяваме се все пак да сме ви дали нова идея с изброените по-горе предложения. Забавлявайте се и не забравяйте, че настолните игри са голямо богатство, което освен че забавлява играчите, им подарява и много красиви, сплотени и споделени спомени.