Не ведънъж или два пъти сме споменавали играта Микадо. Най-често това се е случвало тогава, когато в нашите текстове сме поглеждали назад в миналото и сме си припомняли с какви играчки сме се забавлявали тогава, когато самите ние бяхме деца. Да, Микадо е игра, която вероятно и днес ще успеете да откриете, затрупана в някой шкаф, събрала прахта на времето, но все така здрава, забавна и навяваща спомени – мили, топли, усмихващи. Хубаво е, че все още играта не е загубила своята стойност и продължава и в момента да подарява споделени мигове на семействата. Днес обаче пазарът е толкова различен и развит, че е напълно възможно да попаднете на нещо иновативно, което да наподобява играта Микадо, но да е по-разчупено и вероятно по-забавно. Ето и какво имаме предвид.

Предложението на Rex London не се различава особено от стандратното Микадо, но пък начина, по който изглежда, със сигурност не е същия. Пръчиците тук са в пъти по-дебели и се предлагат в стилна метална кутия, в която ще намерите подробни инструкции за игра. Въоражете се с търпение и ентусиазъм, забавлявайте се в компанията на вашите близки и развийте фината моторика на детето си.

Tooky Toy също имат интересен вариант, който може би ще събуди любопитството и интереса ви. Тяхното Микадо със зарче ще ви забавлява с часове и ще разнообрази по вълнуващ начин времето, в което сте у дома, защото навън вали, например. Целта на играта е цветните дървени пръчици да се подреждат в отвора на включената в комплекта звезда, а зарчето определя какъв цвят трябва да се изтегли, като не бива играчът да докосва други пръчици, освен тази, която в момента се стреми да изтегли. При грешка на ход е следващият играч.

Както става ясно, класическата игра Микадо е любима на малки и големи. Предложението на Moulin Roty обаче е нетрадицонен вариант, който още по-силно ще ви впечатли. Цветните пръчици в това Микадо не са обикновени, а напротив – представляват умалени инструменти като лопата, гребло, гаечен ключ, стълба и др. Играта е перфектен начин да прекарате време с вашите близки. Докато играе с нея, мъничето ви, освен че ще се забавлява, ще развива двигателните си умения, концентрацията и координацията ръка-око. Красивата картонена кутия придава допълнително очарование на продукта и го прави много подхоящ за подарък.

Разбира се, в нашия сайт не отсъстват и стандартните предложения. Ако сте любители на класиката и искате да си върнете спомени от миналото с познатия вече вид на играта, то можете да изберете дървеното Микадо на Goki. Предложението на Bigjigs също е традиционно и много наподобява това, с което си играехме като малки.

Избирайте вашето Микадо и се впускайте във вълнуващото приключение. Зарадвайте себе си и вашите близки и си подарете удоволствието от играта още сега.