Децата трябва да се усмихват всеки ден и ние като родители трябва да им създаваме често поводи за радост. Подаръците са красив начин да внесем цвят в ежедневието на своите мъничета. А какво по-хубаво от това да им подарим образователна играчка, с която да развием тяхното въображение, да събудим страстта им към дадена тема и да вдъхновим умовете им.

Днес ви даваме няколко предложения, с които със сигурност ще подарите весела емоция на детето си и може да сте спокойни, че докато играе със съответната играчка, ще развие своите качества и ще подобри някои от уменията си.

Първото ни предложение е една атрактивна приказна игра със зарове. Тя ще стимулира детското въображение и ще развие речевите способности на мъниците. В тази игра играчите ще трябва да измислят сами интересни приказки, в зависимост от картинките, които са се паднали на деветте зарчета в комплекта. Тук правила няма. Водете се от вашето вдъхновение, играйте с нея на асоциации, или пък нека всеки следващ играч продължи по собствен начин историята на предходния. Комплектът съдържа брошура с подробности за това какво означава всяко изображение и включва преводи на френски и немски език, за да помогне с чуждите езикови умения.

Имаме още подобни предложения за детски играчки, ако смятате за полезно децата ви да измислят сами истории. Насърчете креативността като позволите на по-големите деца да организират своя собствена театрална вечер.  Какво по-хубаво от куклено шоу и то в домашни условия. Изберете някои от многобройните кукли за ръце, които предлагаме, и вдъхновете мисленето на детските умове. Любимите герои на детето могат да оживеят, нужно е просто да импровизирате. Забавлявайте се с това да превърнете куклите за ръка в „живи“ герои от класическите или от съчинените от вас приказки. Кукловоди в домашния куклен театър са децата, а публиката са мама и татко, баба и дядо, гостите и приятелите, а може и ролите да бъдат разменени. Ако приобщаването към театралното изкуство представлява интерес за децата ви, то тогава може да ги зарадвате с цял детски дървен куклен театър. Той е чудесна алтернатива, която развива у децата и учениците от гимназиалния курс умения, почти липсващи в учебната програма: адекватно общуване и себеизразяване, публично представяне, култура на говора, развиване езика на тялото, артистични умения.

Анатомията е друга интересна тема, в която може да съсредточите вниманието на своите деца. За да ги вдъхновите да научат повече за човешкото тяло и да развият уменията си за решаване на проблеми, ви предлагаме един чудесен анатомичен пъзел от 300 части. Включва информация за човешката анатомия – идеалният подарък за бъдещ лекар или медицинска сестра. Ако детето ви има интереси в друга област, то тогава изберете друг подходящ образователен пъзел. Както всички знаем, пъзелите са универсален, но и много атрактивен подарък, бъдете сигурни, че с него винаги ще зарадвате децата.

И щом сме на вълна пъзели, ето още едно интересно предложение. Вашият мъник е любопитен на тема динозаври и палентология? Имаме нещо специално за него – забавни дървени пезели от Праисторическата земя. Сглобяването им ще стимулира фината моторика, въображението и логическото мислене на вашето дете.

За финал ви даваме още една идея, с която да дадете воля на творческото вдъхновение в децата ви. Подарете им чудесен комплект за шиене, с който да усъвършенстват своята концентрация и креативност. Разнообразието е голямо, затова оставяме избора на вас.

 

 

 

 

Author

Светът на дървените играчки!