Трябва ви подарък за дете? Искате да е едновременно интересен, занимателен и най-вече образователен? Имаме решение за вас.

Пъзелите са обичани от много деца, сигурни сме, че и много възрастни изпитват влечение към реденето на пъзел и обожават заниманието. Както сме говорили и друг път, ползите от реденето на пъзел са не една, или две, те са много и затова колкото повече редите пъзели, толкова повече се обогатявате. Дали ще изберете нещо традиционно или пък ще се спрете на някой от иновативните безкрайни предложения, няма никакво значение – всеки пъзел, какъвто и да е той, носи радост, забавлява, развива качества и ни учи.

Образователният пъзел е много подходящ подарък за всяко мъниче. Затова не се колебайте при избор на играчка. Ако е възможно за по-мъничките, а и не само, стремете се да избирате пъзели, изработени от дърво. Ако искате да разберете кои са ползите от дървената играчка, можете да прочетете нашата статия по темата.

Днес на пазара лесно ще откриете много дървени пъзели. Можете да изберете да научите детето на цифрите и да му подарите пъзел с цифри, а ако решите, чрез подходящ пъзел, можете да запознаете малчугана и с азбуката. Най-често този тип пъзели са релефни и са много подходящи за малките ръчички. Чрез тях децата ще се научат да броят, да разпознават цифрите, буквите и цветовете, докато развиват своята фина моторика, логическо мислене и концентрация.

За по-големите дечица много подходящи са предложенията на Larsen. Те са изключително разнообразни и насочени към конкретни теми. Могат да развият любознателността, да научат на английски, да запознаят децата с картата на България, с европейските страни, с праисторическите животни, с човешкото тяло и с какво ли още не.

Логическите пъзели също са интересна идея за „умен“ подарък. Те са голямо хоби за всички, които обичат главоблъсканиците. Чрез тях децата ще могат да развият логическото си мислене, въображението и креативността си. Този тип пъзели са истинско предизвикателство и силно привличат много от децата, а и не само, често дори възрастните се затрудняват да наредят подобен пъзел и не се отказват, докато не видят предизвикателството овладяно и преодоляно. Това от своя страна също е полезно за децата, защото по този начин се научават да се справят с трудностите, пред които животът ще ги изправи.

Винаги избирайте подарък за дете с идеята да бъде полезен, практичен, интересен, занимателен и образователен. С подобен избор никога няма да сгрешите. Играта за децата е тяхно ежедневие и е хубаво да внимаваме с какво им позоволяваме да се занимават. Все пак именно с играчките те се учат и развиват – не го забравяйте.