За подаръци е време винаги, подоводите и празниците не са задължителни. Знаете, че обичаме да ви помагаме в избора и да ви насочваме към конкретни полезни и атрактивни играчки. Днес сме ви подбрали някои специални предложения, с които да зарадвате не кого да е, а именно малчуганите, които имат силно влечение към физиката, химията, биологията и астрономията. Макар и по-трудно, все пак можете да събудите любопитството и интереса и на малките любопитковци, за които науката е необятен свят от възможности. Ето на какво биха се усмихнали те според нас.

Образователна игра – Химия на необикновените гелове 

С образователната игра „Химия на необикновените гелове“ на Sentosphere, малките химици откриват как да създават материали с различни текстури. Произходът и свойствата на всяка съставка са обяснени, за да направят този комплект пълен с научен и сетивен опит. Комплектът включва: 40 г концентрат за получаване на гел, 6 кутии, лист трансферна хартия за персонализиране на кутиите, 4 парфюмирани козметични багрила, 1 фосфоресцентна боя, 2 козметични перли (златисто, перлено бяло ), 1 опаковка от полипропиленови мъниста, 1 торбичка пясък и инструкции за употреба.

Детски бинокъл за наблюдение 

Невероятният бинокъл на Levenhuk ще осигури ясно изображение, докато мъниците  наблюдават през него дивата природа. Не подценявайте външността на бинокъла, защото макар да изглежда детски, той всъщност има характеристиките на истински бинокъл. Лещите са изработени от висококачествено оптично стъкло, осигуряващо ярки и контрастни изображения без отблясъци и изкривявания. Гуменото покритие няма да позволи на детето да изпусне бинокъла или пък да нарани очилата му, ако носи такива.

Комплект за експерименти – Растящи кристали

Ще можете да наблюдавате как кристалите растат, докато се образовате за заобикалящия ви свят с комплекта на Thames & Kosmos. С помощта на калиево-алуминиев сулфат и малко боя, ще можете да създадете разноцветни кристали. Оформете ги по интересен начин и използвайте оцветителите, за да им придадете цвят. Наблюдавайте растежа на кристалите и техните структури, измерете кристализацията на твърдите вещества от разтвора и вижте как разтварянето на кристалите обратно в разтвора влияе на неговата температура.

Детективски комплект – Таен декодер 

Децата ви ще станат малки детективи, разкривайки кодирани съобщения и тайни находки с тази невероятна играчка на Melissa & Doug. За целта разполагат с 3 книжки – „Таен декодер“, „Тайни съобщения“ и „Потърси и намери“. В тях ще се разрешават множество мистерии. В комплекта има още и стикери, маркери, които променят цвета си, невидим маркер и леща „Потърси и намери“. Комплектът разполага с над 50 активности, които ще занимават и забавляват децата, като едновременно с това ще развиват логическото им мислене.

Комплект за разкопки – Древен Египет

Малките археолози ще правят разкопки в Древен Египет, използвайки своите чук, лопатка и четка за вкаменелости. Те ще трябва да открият останки в пирамидата, сфинкса и мумията и е много вероятно да попаднат на секелети и съкровища. Изследователският комплект ще стимулира фината моторика, координацията и любознателността на детето. С тази невероятна играчка на Rex London, няма съмнение, че ще подарите много забавни часове на вашето мъниче.

Още много излседователски комплекти можете да откриете в нашия сайт. Зарадвайте вашия малчуган, събудете любопитството му и вижте колко щастие може да има в очите му.