Коледа е съвсем близо и в повечето домове вече светят празничните светлинки. Очарованието и магията на празника завладяват всички ни, но най-нетърпеливи винаги са децата. Сигурни сме, че искате да ги зарадвате, защото за родителите няма по-скъп подарък от детската усмивка. Ако още не сте измисли тазгодишната изненада, която да озари лицето на мъника ви, може да почерпите вдъхновение сред нашите идеи. Днес ви даваме няколко интересни предложения, с които ще подтикнете детето ви да твори и ще развиете неговия интерес в областта на изкуството.

Комплект за рисуване с гъби и боички – Магическа дъга

Детето ви обича да рисува, но вече има всевъзможни блокчета, боички, моливи и флумастери? С този иновативен и различен продукт ще внесете разнообразие в хобито на малкия творец. Рисуването с гъба е толкова забавно и различно, че мъниците ще искат да го правят постоянно. Комплектът на Rex London разполага с 6 гъби – дъга (7 х 3 см), цвете (6 х 6 см), звезда (6 х 6 см), облак (7 х 4,5 см), сърце (5,5 х 5,5 см), луна (5,5 х 3,5 см), както и 6 тубички с боя – червена, оранжева, синя, зелена, жълта и лилава. След приключване на творчеството, гъбите трябва да се измият хубаво в топла вода. Освен, че ще забавляват, заниманията с комплекта ще стимулират креативността и въображението на детето ви.

Шаблони за рисуване

Ако вашият малчуган е още малък и прави своите първи стъпки в света на изкуството, можете да го зарадвате с детски шаблони за рисуване. С тях той ще се забавлява, докато ги очертава и оцветява, но освен това ще се научи лесно да създава различните форми от готовите шаблони – можете да изберете това да бъдат феи, други приказни герои, превозни средства, а защо не и роботи. Творческите комлекти ще развият уменията по рисуване, творческото мислене и фините моторни умения.

Комплект за рисуване с цветен пясък

Какво ще кажете за оцветяване, но не с традиционните за това средства, а с пясък. Звучи чудесно, нали? И да, напълно е възможно. Даваме ви идея за един различен творчески комплект, с помощта на който със сигурност ще дадете воля на детската креативност.  Креативният комплект на Djeco дaвa възмoжнocт нa децата дa paзгъpнaт безгpaничнoтo cи въoбpaжение кaтo декopиpaт илюcтpaциите пo cвoя идея или могат да взимат идеи от помощната книжка. В нашия сайт можете да намерите комплекти за рисуване с пясък, както за момичета, така и за момчета. А ако искате още повече да разнообразиете рисуването, можете да изберете и някой от комплектите за оцветяване с брокат и цветен пясък.

Комплект за рисуване с вода

Детето ви ще може да вдъхне живот на прекрасни картинки, използвайки силата на водата. Маркерът, който е пълен с вода, трябва да започне да се нанася върху белите картини и те ще започнат да се оцветяват. Магично, различно, интересно и забавно ще бъде приключението на малчуганите, докато оцветяват различните картинки.

Комплект с магнити за многократно рисуване

Зарадвайте вашия мъник с творческата игра на Melissa and Doug. С нея децата ще играят, рисуват и създават, докато се забавляват и развиват своите творчески умения. Тя е подходяща за игри по всяко време и навсякъде, тъй като се състои от магнити, триещи се маркери и ластик с вградена магнитна дъска в удобна кутия с дръжка. В комплекта ще намерите и книжка с 13 странички за творчество с триещи се маркери. Изработката е от рециклирани материали и безвредни бои.

Творчески комплект – Направи картини с техниката трансферен печат

Помните ли рисуването с индиго от нашето детство? Беше вълнуващо, нали? Ако искате и детето ви да се забaвлява с магическата хартия и да усети старата творческа техника, зарадвайте го с подобен интересен комплект. С негова помощ ще ангажирате творчески децата си, докато рисуват с трансферен печат, използвайки молив и листове индиго. Вие пък можете да си припомните спомени от миналото, докато помагате на детето си в създаването на картина.

Време е да придадем очарование и уют на коледното дръвче, подреждайки под него цветни пакети, криещи изненади. Какви да бъдат те? Оставяме на вашето въображение, което се надяваме да развихрите с помощта на нашите идеи.