Родителството е приключение, което всеки човек трябва да изживее. Емоцията от това да си създал живот не може да се сравни с нищо друго, смисъла, който сте търсили дълго ще откриете именно там, в щастливите очи на вашето мъниче.

И след като вече вълнението от появата на бебето е преминало, прибрали сте се вкъщи и цялото семейство е заедно, пътешествието ви като родители започва. Пред вас често ще има различни предизвикателства, едно от които със сигурност ще бъде изборът на детски играчки. Подаръците са трудна задача, особено ако са предназначени за най-мъничките. Затова днес искаме да ви помогнем и да ви насочим в правилната посока към най-полезните и практични бебешки играчки.

Дрънкалки

Дрънкалките са традиционен, но и винаги много актуален подарък за бебе. Докато са още съвсем мънички бебета имат нужда от нещо, в което да съсредоточат погледа си. През пръвите месеци от своя живот те откриват изобилието от цветове, фигури и звуци. Ето защо цветните и атрактивни бебешки дрънкалки на Heimess са чудесен вариант за някой от първите подаръци. Разнообразието от модели и видове е голямо и можете лесно да изберете артикула спрямо вашите предпочитания. Съветваме ви винаги да избирате тези, изработени от дърво, защото качеството там е в пъти по-сигурно. Освен че са забавни за мъничето ви, дрънкалките са и полезни, защото развиват общата моторика, усещанията за твърдо-меко, грапаво-гладко, облекчават неразположението при никнене на зъбки и предразпологат детето към тишина и спокойствие.

Бебешки книжки  

Ако самите вие сте почитатели на книгите и искате да запалите искрата на любовта към четенето още през първите месеци живот на вашето малко съкровище, ви предлагаме да изберете за целта бебешки книжки от дърво, а защо не и от текстил. Изработени с прецизност до най-малкия детайл, книжките привличат детското внимание със своите красиви цветове и забавни картинки. С подобен подарък ще стимулирате появата на първите думички на бебето, ще насърчите въображението на вашето дете, ще му помогнете да научи по-бързо имената на различни животни и да разпознава по-лесно техните звуци. Книжките са полезни, защото развиват сетивните възприятия за форма, големина и цвят, стимулират зрителната координация и усещането за богатството на цветовете, освен това развиват слуховите усещания и хватателния рефлекс, насърчават също координацията око-ръка. Няма да сгрешите с подобен подарък, бъдете сигурни в това.

Активна гимнастика

Ако искате максимално да помогнете на детето си в неговото развитие, в първите месеци практичен и много полезен подарък е активната гимнастика, която ще насърчи естественото движение на бебето. С нея мъничето ви ще усъвършенства сетивността и цветоусещането си, докато се забавлява с разнообразните форми, цветове и играчки, включващи се в гимнастиката. Подарете на вашето мъниче прекрасни мигове на забава и смях в безопасна и красива среда.

Бебешки възглавнички

В първите дни от своята поява на бял свят, бебетата предимно спят. Ето защо друга полезна идея за практичен бебешки подарък са декоративните плюшени възглавнички. Сигурни сме, че и предложенията на Rex London, няма да ви оставят безразлични. Направете атмосферата около мъничето възможно най-комфортна и удобна, за да се чувства то уютно и в безопасност. Възглавничките можете да използвате за декорация, спане и дори за гушкане. А гушкането на любимата възглавничка успокоява и връща усмивката на плачещото бебе.

Бебетата растат и се променят пред очите ни. Затова се насладете на всеки един споделен миг с тях и не ги лишавайте от играчки, защото днес повечето продукти, предлагащи се на пазара, са не само забавни, но преди всичко и полезни. Помогнете на детето си да развива своите качества и умения, избирайки правилните артикули за него.