Играчките за баня са добър начин, с помощта на който да превърнете къпането в едно от любимите занимания на вашето мъниче. Всяко преживяване може да бъде приключение, ако знаете правилния подход. Днес ще поговорим за престоя в банята и ще ви дадем съвети как той да бъде забавен и весел, пълен със смях и сапунени мехурчета.

Къпането е лесно да бъде превърнато в забавление, защото всъщност почти всяко дете обича водата. Проблемът е, че мъниците трудно се задържат мирно, още по-малко е търпението им, ако вие сте решили да миете коремчето им, да плакнете косата им, да търкате крачетата им. За тях веселата част е усещането от водата, те са радостни, виждайки как тя плиска и хвърчи във всички посоки и стават прекалено енергични и активни, което обаче затруднява целта на престоя в банята, а именно – къпането. Ето защо трябва да имате свои добри помощници, в случая това ще бъдат играчките за баня.

Ако нещо отвлече вниманието им от забавната вода, малчуганите ще имат занимание, което да ви даде възможност да извършите безпроблемно всички хигиенни процедури. Забавната играчка ще превърне банята в едно от любимите места за игра.

Какви са подходящите и безопасни играчки за целта?
Вероятно всеки би се сетил първо за традиционните и много популярни гумени водни пръскалки. Те се предлагат в различни варианти и можете да изберете спрямо интересите и предпочитанията на вашето дете. Морски обитатели, океански животни, диви животни, динозавърчета и какво ли още не. Те бързо ще се превърнат в приятели на малчугана. Той ще се забавлява с гумената играчка, докато я пълни, а след това изпръсква от нея водата.

Важно е да знаете, че играчките за баня трябва да бъдат изработени от гума или пластмаса, за да не попиват сапунената вода. Друга тяхна специфична и необходима характеристика е да са кухи, за да могат лесно да се задържат на повърхността на водата. Така играчките ще бъдат още по-забвни, защото ще плават, а и няма да се налага детето да ги търси по дъното.

С времето сами ще разберете кой тип играчки са най-интересни на вашето бебе. Дали това ще бъде класическото гумено пате или не, няма значение, важно е детето да се забавлява и усмихва.

Много забавни за децата са върталежките за вода. Те могат да имат най-разнообразни форми, при допира им с вода започват да се въртят и това без съмнение се харесва на малчуганите. Може би и някое от предложенията на Hape ще ви се стори интересно.

Книжките за баня също са много популярни напоследък. Забавните картинки по тях ще задържат интереса на детето, то ще може да разлиства непромокаемите странички, а вие да го къпете, без да срещате каквито и да било трудности. Можете да коментирате картинките и да си създавате кратки разказчета по тях.

Пазарът днес предлага богато разнообразие от играчки. Сред тях ще намерите и такива за баня, които да разнообразят минутките във ваната. Освен че ще те улеснят къпането, играчките за баня ще ви помогнат и да се сближите още повече с мъничето. Можете да се наслаждавате на близостта си с детето, да му показвате различни трикове с играчките, да си говорите, да се разсмивате взаимно и да показвате вниманието и обичта си. Всичко това + приятното усещане от топлата вода и свежите безопасни аромати ще отпуснат бебето и това ще доведе до спокоен и блажен сън.