Играчките днес са един безкраен свят, пълен с възможности, вълнения, забавления и игри. Можем да открием всичко, абсолютно всичко, за което се сетим, и с което детето ни реши, че иска да си играе. А спомняте ли с какви играчки си играехме ние? Сред малкото възможности, с които ние разполагахме, често се срещаха едни интересни, цветни мозайки, които ни забавляваха искрено и ни караха да се усмихваме. Можем да се върнем към тези усещания, припомняйки си ги и подарявайки мозайка на своето дете. Подбрали сме ви някои интересни предложения, които ви съветваме да разгледате.

Мозаечна стикерна книжка

Melissa & Doug са създали едни великолепни книжки за игра, с които стикери имитират мозайка. Или иначе казано мозаечна стикерна книжка. Картинките са предимно с животни, като всяка животинка е разделена и всяка нейна част има номерче, съответстващо на отделен стикер. Целта на заниманието е детето да завърши мозайките със стикерите и така да получи цялостна сглобена картина на животното, което е изобразено на съответната страница. Заниманията с книжката ще развият наблюдателността, фината моторика, логическото мислене и сръчността на детето. Може да избирате сред няколко теми – Сафари, Природа, Океан.

Комплект мозайки 

Творческите комплекти на Djeco са чудесен начин да зарадвате детето си с тематична мозаечна играчка. Те включват разнообразни картини, които мъничето трябва да украси с помощта на малки цветни квадратчета от замозалепваща се пяна, имитиращи мозаечни парченца. Темите тук са Парти рокли, Превозни средства, В дълбините на джунглата или Русалки.

Фигурка с диамантена мозайка и магнит

Може би и увлекателния и очарователен комплект на Collection D`art  ще предизвика вашия интерес. Те са създали едни малки сладки формички, които ще предизвикат творческите умения на вашето дете, подарявайки му часове, прекарани в забавление. Върху дървената плоскост с предварително отпечатана смеха внимателно поставете цветните кристали с помоща на сухо лепило, за да получите красива фигурка на зайче, слонче, кола, лодка, мотор, куче, бухал или тукан – многообразието от варианти е голямо.

Мозайка от EVA гума Морски свят

Мозайката на Apli ще помогне на децата да създадат две невероятни морски картини. Комплектът включва два луксозни шаблона и листа с кубчета от EVA гума. Децата ще творят, ще се забавляват и ще се усмихват, докато виждат как морските творения оживяват.

В нашия сайт има още безброй идеи за мозайки, разгледайте ги, защото сме сигурни, че ще си харесате нещо. Забавлението с мозайка е различно, интересно и вълнуващо – подарете си го и зарадвайте детето си.