Лятото е чудесно време детето ви да прекара няколко седмици на гости при баба и дядо. Разбира се, те с радост ще приемат задачата да гледат внучетата, но вероятно често ще изпаднат в затруднена ситуация, не знаейки как и с какво да забавляват малчуганите. С нашите предложения се надяваме да ви дадем някои полезни идеи.

Творчески комплект – Уча се да шия 

Ако навън е дъждовно и заниманията на открито са възпрепятствани, невероятния творчески комплект на Rex London ще ви помогне да забавлявате внучето. Комплектът разполага с 8 картонени фигурки за довършване с дълга 110 см цветна корда. Когато фигурките са завършени, можете да използвате готовите произведения на изкуството за декорация. Заниманията с комплекта са полезни за фините моторни умения, въображението и творческото мислене.

Рисуване с тебешири 

Рисуването е любимо занимание и то не само на децата. Ако се намирате на село, то със сигурност никоя баба или дядо не биха имали против целият двор да бъде изрисуван с цветни тебешири. Дайте свобода на детето да твори, да покаже таланта си, използвайки свободното пространство в двора, вратата на бараката или дори портата. Ще видите колко бързо дворът ще придобие друг облик, по-цветен, забавен, безгрижен и весел.

Сапунени балончета

Ако мама и татако не са предвидили достатъчно играчки за престоя на мъничето на село, то баба и дядо могат да бъдат креативни и да се сетят за някои занимания, с които са забавлявали своите деца. В миналото много популярно беше да си играем със сапунени балончета. И дори не беше нужно да ги купуваме. С малко вода и веро вълшебната смес е готова, а забавлението с нея е гарантирано и обещава часове детски смях.

Направете заедно сладкиш 

Всеки внук си има любим бабин сладкиш, за който винаги с вълнение си спомня. Какво по-приятно занимание, ако детето ви е на село, то да приготви, заедно със своята баба, някоя вкусотия, която да разнесе приятен аромат из стаята, след което баба, дядо и внуче да се насладят на невероятния, запомнящ се вкус – сплотени, доволни и щастливи.

Ловете светулки 

Спомняте ли си как преди малките, светещи животники представляваха истинска радост за мъниците, те прекарваха вечери в техния улов, за да наблюдават магичния светещ буркан, който се създаваше, а след това ги пускаха на свобода, за да може на следващата вечер забавлението да се повтори. Сигурни сме, че на село е пълно с тях, обърнете им малко внимание и вижте колко радостно ще бъде внучето.

Всичко това са само малка част от възможните дейности за забавление на мъниците, докато са на село. Сигурни сме, че във вашето съзнание се крият още много подобни, за които дори не е нужно да давате пари. Насладете се на лятото и накарайте мъничето да иска да се връща на село отново и отново.