Толкова е хубаво да почувстваш уюта у дома, да слушаш коледна музика, да хапваш вкусна храна и да имаш цяла купчина подаръци за опаковане. Е, моментът вече е тук и без значение дали сте любител на опаковането на подаръци или заниманието ви напряга и уморява, днес ви даваме няколко съвета, които да направят тазгодишното ви опаковане много по-забавно и сладко.

Опаковка с плат вместо с хартия

Всички знаем обичайния, стандартен начин за опаковане на подаръци, разбира се, говорим за традиционната опаковъчна хартия. Макар и с нея подаръците да стават безкрайно красиви и приветливи, има един различен начин, с който няма съмнение колко силно ще привлечете вниманието на вашите близки и ще придадете оригиналност на празничните пакети. Какво ще кажете да увиете изненадата в плат? Звучи нетипично, но повярвайте – ефектът ще ви впечатли. Изберете интересен плат, цветна кърпа, разнообразни мотиви и индивидуални стилове и покажете подаръка си в атрактивен и различн вид. Освен удвителния ефект, платнената опаковка е подарък сама по себе си. Ако хартията се къса, след разопаковане, с плата това е невъзможно, което дава възможност той да се използва и след това.

Опаковка с вестник 

Ако сте от хората, които правят всичко в последния момент, и се е случило да забравите да помислите за опаковката, а времето за коледните подаръци е вече тук, то със сигурност имате нужда от оригинална идея, с която да спасите положението. Е, ние с удоволствие сме готови да ви я дадем. Едва ли ви е хрумвало друг път, но всъщност безкрайно ефектна може да бъде опаковката, ако е от вестник. Всеки има у дома някъде някой забравен вестник. Затова ще ви бъде лесно да осъществите тази идея и да придадете изключителен вид на тазгодишните ви подаръци. Нямате панделка, добре, използвайте канап. Ще си пасне идеално с вестника и ще се получи нещо наистина сладко. Повярвайте, никой няма да разбере, че различната опаковка се е наложила, поради вашата невъзможност да планирате правилно времето си.

Бонбонен вид на трудните предмети

Ако сте купили книга за подарък или имате чудесна кутия, която побира вашата изненада, няма да имате проблем с опаковката, хубавите, квадратни или правоъгълни форми са лесни за опаковане и няма какви препятствия да срещнем с тях. Ако обаче сте избрали някой труден предмет, вероятно се чудите как да го опаковате красиво. Нашата идея е да му придадете бонбонен вид. Сложете предмета, какъвто и да е, по средата на парче квадратна опаковъчна хартия, завийте го хубаво в нея и стиснете двата края, завържете ги с панделка и разтворете образуваната, събрана хартия, ефектът винаги е поразителен. Сладкият бонбонен вид на подаръците кара всеки да се усмихне, ето защо, с него няма да сгрешите.

Завършващ аксесоар към готовата опаковка 

И след като опаковките са вече почти готови, добре е да им придадем индивидуалност с някой сладък, завършващ аксесоар. Прикрепете листче с името на човека, за когото е предназначен подаръка, към панделката. Това може да направите с декоративна дървена щипка, с восъчен печат или по друг интересен начин, който се роди във вашето съзнание, бъдете креативни. Коледа е, затова към всеки коледен подарък може да прибавите шишарки, клонки или други натурални елементи. Сушените плодове също карат всеки пакет да изглежда удивително.

Експериментирайте и дайте воля на своето въображение, сигурни сме, че можете да направите нещо впечатляващо от всеки коледен пакет. Забавлявайте се.

Author

Светът на дървените играчки!