Неведнъж сме казвали – чрез играта децата се учат! Не ги лишавайте от разнообразните начини да изследват и опознават заобикалящата ги среда. И се уверете, че давате на детето си възможност да търси и намира чрез артикули, полезни за неговото за развитие.  Тъкмо за едни такива ще ви разкажем днес. Дали се досетихте? Да, става въпрос за тактилните играчки!

Да видим кои са те… Дали ще сгрешим, ако ги наречем храна и стимул за детските сетива? Напротив, те са тъкмо това!

Сензорната игра е чудесен начин, с помощта на който малчуганът ще може да развива и обогатява естествената си природа на изследовател. Мъниците усещат в себе си физическо и емоционално желание да видят, чуят, докоснат, помиришат и вкусят разнородни неща. Тактилните играчки идеално задоволяват тези нужди. Детето е ангажирано, сетивата се хранят, развитието на малчугана следва естествения си ход.  Дали са полезни? Оо, да, и още как!

И след като се уверихме в предимствата на тактилните играчки, време е за конкретни предложения:

Janod – Тактилни карти за игра

Тези тактилни карти на Janod са толкова забавни! Докато си играят с тях, чрез докосване, малчуганите ще изследват, ще се удивляват и ще научават повече за света около тях. Предлагат се във вариант Ферма, а също и Савана. Колко ли е мека гривата на лъва? А каква ли е козината на малкото зайче? Време е да разберем!

Комплектът се състои от 6 карти с животни с материали за докосване, които са обединени с подвижен пръстен. Всяка карта е с размери 15,9 x 18,4 cm, което улеснява мъничето при хващане.

Vilac – Игра за усещания – Фермата

Ето на това се казва изследвай и усещай! Играта включва кофичка, дървени фигурки на тема ферма и 20 карти с илюстрации. Целта на играта е тактилното разпознаване. Детето трябва да вземе карта, на която е изобразена фигура, след коет само с докосване да я намери.

Образователна игра за тактилни умения – Sensico – Djeco

Играта на Djeco е базирана на колело и включва пет сетива: око, нос, ръка, ухо и уста. Играчите трябва да използват уменията си за разпознаване чрез допир, за да идентифицират кое сетиво се използва във всяка снимка на картите. Първият, който остане без карти, печели!

Тези и още много предложения за тактилни приключения ви очакват в нашия сайт: https://mousetoys.eu/

Author

Светът на дървените играчки!