Когато бяхме малки често се случваше да помагаме на родителите си с поливането на градината. Помагахме образно казано, защото за нас истинско удоволствие беше да вземем маркуча и да пръскаме с него из двора, рисувайки интересни водни картини. Същото обожавахме да правим и с лейката – накланяхме нейния отвор, за да потече струята с вода и рисувахме ли рисувахме. Е, оказа се, че няколко години по-късно рисуването с вода ще стане изключително популярно. Днес на пазара може да откриете многообразие от подобни творчески комплекти, които включват специална бяла хартия, която придобива цвят, ако малчуганите я намокрят. Звучи магично, вълнуващо и много, много забавно. А, освен това е и чисто. Няма как децата да изцапат себе си, дрешките и мебелите с боички, флумастери или моливи. Тук те творят единствено с вода, която щом изсъхне, позволява забавлението да бъде повторено отново и отново.

В следващите редове ви даваме някои конкретни примери, с които да помогнете на детето ви да осъществи описаното по-горе приключение.

Комплектите на Melissa & Doug са чудесно предложение, което ще позволи на детето ви да се забавлява, дори по време на път. Книжката е с малки, практични размери, страничките предоставят разнообразие от картинки, а водният маркер може да бъде напълнен с вода навсякъде и по всяко време. Някои от тях предлагат освен рисуване с вода, също и други интересни активности, които да задържат вниманието на мъниците.

Смятаме, че и предложението на Djeco ще ви се стори интересна идея. Малчуганите ще използват водния молив, с който ще преминават по бялото пространство и ще виждат как картините магически ще се оцветяват в красиви цветове. За да може забавлението да се повтори отново и отново, всяка дъска е така направена, че след като изсъхне, може да бъде оцветена повторно. В комплектите ще откриете удобна и практична чантичка, в която са съхранени 4 гъвкави илюстрирани по забавен начин пластмасови дъски, вълшебен воден молив и 1 дебела картонена основа.

Ако все пак сте фенове на традиционната и обикновена книжка за оцветяване, то може да зарадвате вашите малки принцеси с Книжка за оцветяване с вода – Принцеси. Книжката е създадена с вълшебни странички, които чрез четчица напоена с вода стават цветни и красиви. Боичките, които са използвани, са от безвредни материали и артикулът е напълно безопасен при използване по предназначение. Подходяща е дори за деца на възраст от 1+, но само под контрол на родителя. Цветовете са ярки и наситени, за да направят принцесите още по-красиви.

Подарете часове забавление на вашите малчугани и им дайте възможност да се забавляват единствено с помощта на водата. Припомнете си вашето детство и споделете с мъниците и вашите начини за забавление с вода. Сигурни сме, че и с тях ще предизвикате интереса им.