Знаем добре – реденето на пъзел често буди силно любопитството на малки и големи. Освен това, както редовно сме споделяли с вас, заниманието носи и многобройни ползи за здравето. Затова сме сигурни, че и днес ще спечелим вашето внимание, взимайки неговата концентрация и насочвайки го към следващите редове. Какво крият те? Хайде да разберем.

Всеки от нас е редил пъзел – дали като дете, или сега, дали детски, с големи и лесни за сглобяване парчета, или труден, с над 500 части, еднотипни цветове, за да бъде предизвикателството по-голямо и картини, които сякаш нямат завършек. Вариантите са много, богатият пазар предлага огромна цветна палитра, сред която да избираме. Всеки, абсолютно всеки може да намери всичко, което пожелае. Дали обаче досега сте попадали на не какъв да е, а именно на светещ пъзел? Е, ако не сте, следващите предложения едва ли ще ви оставят безразлични.

Магически пъзел – Космос 

Малките любители на пъзел-приключенията ще бъдат впечатлени от този нов и различен пъзел, който спокойно може да бъде наречен магически. Пъзелът на Apli се състои от 60 елемента за сглобяване (6 x 6 см) и съдържа също плакат, който да улесни процеса на реденето. Когато картината е сглобена, тя разкрива необятния космически свят. Но това не е всичко, след като пъзелът е сглобен, малчуганите могат да изключат светлината, за да видят планетите, звездите и животните астронавти, светещи в тъмното, и да открият съществуващите разлики. За да бъде ефектът на сияние зареден, е важно да поставите пъзела под източник на светлина поне за 30 минути. След това изключете светлината, за да видите магията.

Този невероятен пъзел ще предизвика любопитството на децата, ще развие тяхната наблюдателност, ще подобри концентрацията, паметта и способността за решаване на проблеми, освен това ще помогне за пространственото възприятие и за фините двигателни умения.

Магически пъзел – Слънчева система 

Още един чудесен вариант, който има за задача да запознае малките любопитковци със Слъчевата система, различните планети и другите небесни тела. Подредете пъзела, опознайте картината, след което загасете светлината и вижте отново планетите, звездите и спътниците. Сега вече те светят. Сигурни сме, че ще откриете и някои разлики между картината на светло и тази, която се появява на тъмно. Невероятно!

Магически пъзел – Океан 

Вашият малчуган се интересува силно от подводните пространства и обожава да научава нови и нови факти за необятния морски свят? Чудесно – имаме светещо предложение и за него. Запознайте отблизо детето си с обитателите на подводния живот и вижте колко вълнуващо е да наблюдавате светещи в тъмното риби.

Магически пъзел – Гората 

Janod също са подготвили нещо различно и много оргинално за любопитните очички на вашия мъник. Детският пъзел се състои от 24 големи парчета, които са удобни за хващане от малките ръчички. Когато картината е сглобена, тя разкрива един вълнуващ горски свят. Но това не е всичко – малчуганите ще могат да открият различни нощни животни, ако се вгледат в пъзела, когато в стаята е тъмно. Много скрити детайли могат да бъдат разкрити. Готови ли сте да изследвате тайните на гората посред нощ?!

Още много иновативни, различни и безкрайно интересни пъзели ви очакват в нашия онлайн магазин. Има от всичко и за всеки по нещо, разгледайте, потърсете и намерете!

 

Author

Светът на дървените играчки!