Студеното време идва, а заедно с него и невъзможността да се излиза навън и да се играе. Децата искат своето забавление и особено в изолационни моменти, като този, е трудно да намерим начин как да ги разсеем и оползотворим деня им. Игрите на закрито също имат своя чар и най-важното е, че могат да се включат всички, без значение възрастта. Затова сме ви подготвили 12 забавни и лесно постижими идеи, с които да запълните времето.

Детска палатка

Едва ли има дете, което да не е играло на тази игра. Между стола опъвате одеяла и така правите палатка. Ако ще я правите на пода, то поставете одеяла или килим, за да не изстине детето. Вътре могат да се крият, да играят на индианци или каквото пожелаят. Просто им помогнете да изживеят детството си и се включете с тях.

Направете сладки 

Готвенето е едно от любимите неща на децата, дори и да не го осъзнават. Можете да измислите лесна рецепта и да им я оставите, а вие да свършите същинската работа. За целта ще се нуждаят от детска кухня, която да е удобна за целта. Това е и чудесно занимание, с което да изградите здрава връзка с детето си. Обяснете им как да направят всичко, поощрявайте ги за добрите резултати и се забавлявайте. Със сигурност ще се получи поучително и приятно, а готовите сладкиши можете да поднесете на цялото семейство.

Игра на дама 

Кой е казал, че не може да се играе и у дома? Въпросът е как да не съсипете килима, но да се забавлявате. Вземете старо парче балатум, найлон, черга или друго подходящо нещо и нарисувайте цифрите с тебешир или маркер. В това забавление могат да се включат всички членове, а децата ще изразходят пълноценно енергията си.

Креативни занимания 

Времето, в което да развиете креативността и творческите умения на детето, е именно това. Можете да разгледате в интернет интересни идеи, с които да занимавате детето. Например, може да направите декорация на коледни картички, украса за елха, снежинки и други подобни неща. След това украсете детската стая с тях, а може и дома ви. Определено децата ще се почувстват горди и доволни от себе си.

Подреждане на дрехите.

Това може да не е особено приятна задача, но за сметка на това с добра мотивация, ще бъде изпълнена.  Същото направете и за книжките, играчките и ученическите принадлежности.

Рисувайте заедно 

Ако детето ви обича да рисува или да оцветява, това е добро и приятно занимание за зимните дни. Можете да вземете любимата му книжка или пък да изберете друга и заедно да изпълните с цветове. Моливите, флумастери и цветните боички винаги са достъпни и готови за действие. Също така, рисуването успокоява децата, развива фината им моторика, креативността и творческото мислене.

Слушане на музиката 

Можете да слушате детски коледни песнички, но не е напълно задължително. Музиката е чудесен фон за останалите дейности и добра компания за рисуването или пък подреждането.

Караоке 

Децата не се притесняват от изяви и в това няма нищо лошо. Напротив, може да се превърне в серия от приятни дни на пеене и караоке. Страхотен начин да накарате детето да се почувства като истинска звезда, а и може да откриете скрит талант.

Настолни игри 

Настолните игри са чудесен начин да прекарате времето у дома. Можете да играете на игрите от детството си или пък да подреждате пъзел. Така не само ще прекарвате време с детето, ще общувате, но и ще развиете наблюдателността, логическото мислене, въображението и сръчността.

Чистете заедно 

Чистенето заедно не е от особено приятните занимания, но пък трябва да се върши. Поради тази причина можете да включите и детето в това. Така вие ще сте спокойни, то ще има занимание и всички ще са доволни, а и накрая можете да се възнаградите за добре свършената работа.

С тези неща, макар и обикновени, сме сигурни, че ще имате едно вълшебно коледно време. Те винаги могат да се правят по всяко време и така да създадете приятна атмосфера у дома, в която всеки да се чувства пълноценен и да се забавлява. Това е особено важно за децата във време, в което трябва да си стоят повече у дома и да не излизат. В нашия магазин ще откриете всички необходими неща, с които да направите посочените неща и да разнообразите ежедневието си.