Докато са още малки, децата изпитват непрекъсната нужда да се занимават с нещо, да държат в ръцете си предмет, да го мятат, да играят с него, да опознават формата, цвета и размера му. И в такива моменти, може би някои от най-важните играчки, с които трябва да ангажирате детското внимание, са разнообразните сортери, низанки и игри с чукчета. Днес обръщаме поглед по-конкретно към играчките за нанизване и ви даваме 5 интересни предложения, с които сме сигурни, че ще подарите безброй весели моменти на малчугана, ще му помогнете в неговото развитие и ще го научите на важни и полезни качества.

Дървена играчка за нанизване – Мече 

Тази многоцветна низанка на Classic World  бързо ще се превърне в любимата играчка на всеки мъник. Децата ще имат забавната задача да подредят 4 цветни рингчета по големина и да завършат конструкцията със сладката главичка на мечето. Семплите и нежни цветове привличат детското внимание, а дървената изработка носи приятни, топли усещания при допир.

Заниманията с продукта ще развият координацията и сръчността на малчуганите. Страхотна образователна играчка, която учи на много важното умение за поставяне на предмети в логичен ред. Сортиране и нанизване, разпознаване на цвят и големина, броене и много други – дървената игра предлага различни образователни дейности и развива зрително-моторната координация, логическо мислене и визуалната памет.

Дървени фигурки за нанизване – Цирк 

Детето ще се забавлява с часове, използвайки невероятната дървена играчка за нанизване на Janod. Тя предоставя възможност за две игри – за да развият своето въображение, малките деца могат да използват петте дървени фигурки и да играят самостоятелно с тях, измисляйки безброй приключенски истории. А по-големите малчугани ще се радват да нанизват мъниста и докато се забавляват, ще развият своите двигателни умения.

Комплектът съдържа: 45 части (5 фигурки, имитиращи вагончета, 37 големи мъниста с различни форми и цветове, 2 дебели връзки с твърди краища и 1 памучна торбичка за съхранение на аксесоарите).

Дървен комплект за нанизване на шнурове – Ферма 

Очарователен комплект, създаден от Melissa & Doug , който не само ще запознае децата с животните от фермата, но и ще ги научи на проследяване и връзване. Комплектът се състои от 5 плоскости с дупки, през които да се прекарат шнурове. Това действие ще помогне на децата да се научат да съчетават цветове, да развият фините си двигателни умения, както и концентрацията и координацията. Комплектът е изработен от висококачествени и безопасни материали.

Дървена игра – Рингове за нанизване – Polar B 

Зардвайте малчугана с невероятната дървена игра на Viga. Тя е изработена изцяло от дърво и включва дървена основа, 10 цветните формички, в 4 цвята, 4 ринга с числата от 1 до 4, и 4 главички на сладки животинки. Детето може да подрежда по цветове, да брои и поставя броя пръстени на съответното число, и най-вече да се забавлява. Играта насърчава развитието на фини двигателни умения, както и запознава мъниците с математиката и числата.

Игра за нанизване – Животни 

Забавна игра от Djeco, която ще забавлява и учи едновремнно. Можеш ли да познаеш коя връзка за кое животно е, имайки предвид, че охлювчето обича зелена салата, катеричката – да се катери по дървета, а мишката да се крие под гъбки. Играта ще запознае децата с животните, с различните цветове и тяхното комбиниране. Докато нанизват, малчуганите ще стимулират фината си моторика и координацията.

Играчките са важна част от детското ежедневие, предлагайте разнообразие от тях на мъниците, за да развиват непрекъснато своите умения и да подобряват качествата си.