Когато времето навън не е приятно за игра, идва моментът, в който започвате да мислите за креативни начини да забавлявате децата си, докато са на закрито. Организирането на различни срещи за игра може да бъде перфектното решение. Те предоставят доста възможности на малките да използват въображението си и да научат нови неща. За вас може да бъде вълнуващо да видите детето си да общува с други деца, докато започва да практикува социални и емоционални умения. Няма как да не споменем, че срещата за игра може да бъде и чудесно време за вас да опознаете другите родители. Днес ще ви представим 5 идеи за забавни и интересни игри на закрито. Грабвайте лист и химикалка, изберете си идея и спокойно може да се замете с организацията и поканите.

Идея № 1: Ученето е страхотно

Изберете зона от помещението и я превърнете в малка класна стая с увлекателни средства за учене като книги, кубчета, артикули и забавни пъзели. Добавете няколко кукли и плюшени животни. Осигурете дъски за рисуване или блокове хартия, моливи и стикери, за да могат децата да създават свои собствени творби. Независимо дали поемат ролята на учител или ученик, те могат да разглеждат букви и цифри, да си разказват приказки, да откриват дните от седмицата и дори да упражняват различни умения, практикувайки множество занаяти.

Идея № 2: Кулинарно вълшебство

Съберете храна за игра, тави за печене, формички за бисквитки, играчки за готвене и комплекти. Добавете малко хартия, пастели и стикери, за да могат децата да създадат собствено меню. Те могат да подчертаят специалитетите за деня върху цветни подложки за драскане и да украсят малки картонени кутии за вкъщи. Децата могат да се редуват в различни роли – да се обличат като готвач и да пазаруват като клиент. Проверете напредъка им като посетите техния ресторант и опитате неустоимите им изкушения.

Идея № 3: Зоопарк

Плюшените животни, куклите, частите на животински пъзели и животинските фигури могат да бъдат жителите на зоопарка. Дървените кофички могат да се използват за създаване на заграждения за животни с различни размери и форми. И не забравяйте! Пазачът в зоологическата градина има важни задачи за вършене. Време е децата да нахранят животните, да следят за реда в зоологическата градина и да изведат някои от животните на разходка.

Идея № 4: Време е за шоу

Осигурете разнообразие от различни предмети, които децата могат да използват като реквизит в сценичното шоу. Чаршафите, кърпите и одеялата са страхотни импровизирани костюми. Децата могат да добавят музика към изпълнението си, докато блестят под светлината на прожекторите, танцуват или вървят по „червения килим“. Поставете няколко стола, покрити с чаршаф или одеяло, за да обозначите зоната зад сцената. Точно там бъдещите звезди ще се подготвят за грим и прическа.

Идея № 5: Пътуване с влак

Измислете сценарий, в който децата си представят пътуване с влак и посещават различни хора и места по време на своето пътуване. Нека първо да планират пътуването си и след това да се отправят на пътешествие. През това време кондукторът може да подпечатва билетите и да търкулва вагоните по релсите.

Author

Светът на дървените играчки!