Знаете ли, че дървените блокчета са над 200-годишна играчка? Интересно, нали… Създадени през 1800 година, дървените блокчета оцеляват през изпитанията на времето и продължават и днес да забавляват и образоват децата по цял свят. Кои са техните най-големи предимства и с какво печелят и задържат вниманието на малчуганите? Нека разберем сега.

  • Практични са 

Ами да, дървените блокчета са изключително практична и удобна играчка. Меки и приятни на допир, създават нежно и топло усещане, докато развиват деликатно сетивата на мъниците. Тяхната гладка дървена повърхност се почиства лесно, не задържа прах и е изключително устойчива. Освен това, не заемат много място и може лесно да се присъединят към играчките, които ще пътуват към морето или пък до планината.

  • Носят със себе си голяма креативност 

Разбира се, креативни са! Обли, кръгли, прави, остри, цветни, в естествени дървени нюанси, ярки, с числа по тях, изчистени, с картинки, големи, малки. Не е нужно да продължаваме. Знаем, че разбрахте какво имаме предвид.

  • Развиват различни умения в децата

Да видим – подобряват координацията око-ръка, развиват сръчността, увеличават концентрацията и обхвата на внимание, развиват способности за решаване на проблеми, предават уроци по математика, учат на причина и следствие, развиват речта и езика.

  • Насърчават въображението 

Имаме ли дървени блокчета, имаме и въображение в действие. Детето може да ги подреди по цвят, по големина, едно до друго или пък едно върху друго, да построи кула или да създаде интересна картина. Да ги комбинира по форма или пък да играе с тях, старейки се конструкцията да запази баланс. Дълбоко море от възможности с един единствен водач по плуване – вашето мъниче.

  • Обогатяват детските възприятия за гравитация, баланс и симетрия 

Всяка кула от блокчета трябва да притежава нужната устойчивост, за да не падне. Да, необходими са правилни възприятия за гравитация, баланс и симетрия. И детето ви ще ги развие съвсем естествено и леко в самия ход на играта. А това е чудесно, нали?

А сега, стига толкова предимства. Държим останалите да откриете сами. Ние ви даваме някои предложения, които може да поръчате за детето си още сега:

И всичко това е една съвсем малка част от разнообразието, което ще откриете тук: https://mousetoys.eu/

 

 

 

Author

Светът на дървените играчки!