Всички знаем, че креативността и творческото мислене играят важна роля в човешкия живот. Те могат да го направят креативен, изпълнен с живот и интересен. Няма родител, който да не иска детето му да живее вълнуващо и интересно. Поради тази причина би било страхотно да измислим забавни и креативни занимания у дома, които да помогнат и времето да мине по-приятно.

Бъдете креативни

Всички знаем, че децата следват примера на родителите си.  Когато те са креативни, то и малчуганите се опитват да бъдат. Колкото по-разнообразни неща правите или пък подреждате по различен начин, или нещо друго, толкова е по-голяма вероятността детето да се вдъхнови да опита да се отклони от традиционното.

Фокуси

Децата обичат да правят фокуси и да гледат магически филми. Това е чудесен начин да развиете творческото им мислене. Експеримент, при който децата гледали 15-минутен клип от филма „ Хари Потър и философския камък“, показва че те са били по креативни в следващите няколко дни. Поради тази причина няма да е лошо да подарите на детето си различни комплекти за фокуси, а защо не и с тяхна помощ да измисли свои.

Танцувайте

Експерименти показват, че децата, които заучават рутинни движения са по-малко креативни от тези, които са оставени да експериментират. Най-често тези проучвания са правени с поп песни. Отдавна е известно, че танците развиват не само двигателната култура.  А  няма спор, че прекараното време с детето е незабравимо. Затова се отпуснете, пуснете музиката и се развихрете. По този начин ще изразходите енергия у дома, което не винаги е лесно.

Дайте им свобода

В желанието си да предпазим децата от лоши неща, често им забраняваме да правят каквото и да е. Дайте им свобода, оставете ги сами да измислят нови неща и ги поощрявайте.  Редица проучвания показват, че много родители имат твърде високи очаквания за децата си и често това потиска тяхната креативност.  Именно притиснати от високите критерии на околните, децата често се провалят в постигането на целите си.  Освободете се от амбициите си и насочете креативната енергия на детето си в неговите желания и мечти.

Приложения, които развиват

Живеем във времето на технологиите и е неизбежно детето да се срещне с тях и да ги използват. Повечето родители са притеснени от това, че детето им прекарва много време пред компютъра, таблета или телефона.  За съжаление няма как да забраните на детето да седи пред екрана, но можете да ограничите това време. Също така, има много приложения за рисуване, правене на колажи, декорация и други подобни дейности. Насърчете го да използва тези приложения и така ще може да развие своята креативност и творческо мислене в съвременния свят.

Надяваме се тази статия да е била от полза, особено във времето, в което се намираме сега. Знаем, че не е лесно да занимавате децата си постоянно. Поради тази причина сме тук за Вас и можете да разгледате различни предложения в магазина ни за игри у дома, така че дните да минават забавно и неусетно, докато можем да излезем навън спокойно и без притеснения. Бъдете здрави!