Децата заслужават да получават подаръци и с повод и без повод, усмивките, които светят на лицата им, докато отварят новата си придобивка, са достатъчна причина да го правим често. Вероятно обаче вече имате всевъзможни играчки у дома и все по-трудно става да изненадате малчугана с нещо ново и нестандартно, различно и оригинално. Е, днес ще събудим вашето вдъхновение и ще ви представим няколко нетипични играчки, които са не по-малко забавни от популярните, и сме сигурни, че много бързо ще се превърнат в любими на децата.

Комплект за фокуси

Дори детето ви да не е показало ясен и категоричен интерес в областта на фокусите, не се притеснявайте, тази тематика винаги завладява детските умове и с помощта на този комплект няма съмнение – ще иненадате вашия мъник и ще го провокирате да развихри своите въображение, креативност и логическо мислене. Може да иберете предложението на Melissa and Doug или пък да спрете вниманието си на Thames and Kosmos. Фокусите, представени в комплектите, са разнообразни и лесни за изпълнение . Триковете са интересни и детето ви ще изпита вълнение, докато се забавлява с тях и ги представя на приятелите или смейството.

Логическа игра с кубчета

Логическите игри са чудесен начин да провикирате мисленето на малките умове. С помощта на подобна игра мъниците ще измислят стратегии, ще се забавляват, ще предизвикват своята концентрация и ще са радостни от постигнатите резултати. Разнообразието от модели, които предлагат Smartgames, е голямо. Може да изберете Сглоби кубче от части, Зиг-заг пъзел или Дуел с кубчета. Сигурни сме, че всяка от тях ще породи щастие в детските очи.

Игра IQ

Ако идеята да развието мисленето на детето ви се струва интересна и примамлива, може да направите това по занимателен и забавен начин, избирайки някоя от игрите IQ. Предизвикателствата в тях са различни и всяко би развихрило детското въображение. IQ Link, IQ Blox, IQ Fit, IQ Puzzler Pro, IQ Twist са само малка част от възможните варианти. Съобразете избора си с интересите на детето си и разнообразете игрите му с нещо различно и оригинално.

Комплект за нестандартно рисуване

Рисуването е любимо занимание на много деца, но какво ще кажете да внесете малко настроение, заменяйки обичайните комплекти за рисуване с по-нестандартни и интересни. Как ви звучи например детето ви да рисува с вода? Ами с пясък? А защо не и с брокат? Melissa and Doug предлагат чудесни комплекти за рисуване с вода, всеки със свои собствени тематики и стил. Сред продуктите на Djeco пък можете да откриете комплекти за рисуване с пясък и брокат. Сигурни сме, че с тях ще подтикнете творческата страна в децата си и ще разнообразите заниманията им с тяхното хоби, правейки ги по-интересни и забавни.

Творчески комплект – Направи си сам – 3Д картинка и маска

Последното ни нестрандратно предложение е истинско забавление за всяко мъниче. Творческите комплекти на Hape – Направи си сам 3Д картинка и маска ще помогнат за развитието на фината моторика , креативността и въображението. Формите са предварително очертани и с лекота и прецизност децата ви ще могат да прегънат и залепят до получаването на конкретната фигурка. Може да изберете слонче или пък лъвче.

Надяваме се да сте открили някое интересно предложение в тези редове. Празниците все още не са приключили, така че, ако сте търсили идея за подарък, то дано сме успели да помогнем с избора.