Родителството е призвание, на което трябва да се отдадем с цялото си сърце. Децата ни трябва да усещат всеки ден нашите загриженост, любов и подкрепа. Важно е да бъдем до тях в преживяванията им и да сме част от игрите им. За да им покажем света като добро място, пълно с възможности и приключения, наша мисия е да направим детските дни цветни, наситени с емоции и весели игри. Чудесен помощник в тази наша задача е голямото разнообразие от играчки, които днес се предлагат на пазара. А защо сред тях да изберем именно дървените?
Ето някои съществени причини, които ще ви убедят в техните положителни качества.

1. Безопасност

Първият и най-важен критерий при избора на играчка, разбира се, е тя да бъде безопасна. Дървото е естествен материал, в който напълно отсъстват всякакви токсини и вредни за нашите деца вещества. За неговото оцветяване се използват напълно безвредни бои, произведени от изцяло естествени съставки. Повърхностите са гладко полирани, при допир с дървен материал се създава топло и естествено усещане. Дървото е лесно за почистване, не събира прах и това прави дървената играчка подходяща дори за деца, склонни към алергии.

2. Екологичност

Дървените играчки са екологични, изработват се от специални еко материали – възобновими и био-разградими суровини. За направата на една дървена играчка най-често се използват иглолистни дървета, бамбук и каучуково дърво. Купувайки дървен артикул за своето дете, ние по никакъв начин не вредим на околната среда, пазим природата и възпитаваме чувство на любов към нея в съзнанието на децата ни.

3. Дизайн

Дървените играчки притежават собствен, семпъл, но красив дизайн. Привличат вниманието както на родителите, така и на децата. Усещането от естествените допир и звук, които ни подаряват дървените играчки, провокират вниманието на малчуганите и това ги кара да бъдат внимателни с тях и да ги пазят. Семплият и изчистен вид, характерен за играчката, направена от дърво, спомага за развитието на въображението на детето, насърчава го да мисли и да развива своята креативност.

4. Здравина

Една особено важна и значима причина, която ни кара да изберем дървото пред пластмасата, е фактът, че дървените играчки са издръжливи и имат много по-дълъг живот. Днес играчката радва вашето дете, а след време е напълно вероятно тя да занимава и вашето внуче. Не е ли чудесно? Предавайки играчката от поколение на поколение, създаваме приемственост, съхраняваме традиции, запазваме семейни спомени и будим емоции от миналото, за да ги изживеем отново в настоящето с новите членове на семейството.

5. Образователен характер

Съвременните играчки са предназначени да забавляват и да ангажират сетивата на детето чрез звуци, светлини и движения, което прави малчугана пасивен участник в играта. Привличаме детското внимание и подаряваме часове забавление, но не е ли по-важно чрез играта да развиваме различни качества в децата си? Дървените играчки правят именно това. Детето само трябва да открие как да се занимава с дадената играчка, което води до развитие на креативността и спомага за логическото мислене. Благодарение на това, че имат различна форма и цветове, дървените играчки развиват въображението на децата. Те стимулират мъничетата да творят и да опознават света.

И за финал, споделяме с вас още една убедителна причина – дървена играчка за своето дете може да изработите и самите вие. Вложете цялата си любов и старание, дайте воля на въображението си и създайте нещо специално, иновативно, различно и неповторимо за вашия мъник. Усмихнете го, защото го заслужава. Какъв по-ценен подарък от този, който сами сте направили.