И така… богатството от играчки на пазара днес е огромно. Съгласни сте, нали? Вместо да помага, това обаче затруднява родителите. Какво, как и защо да изберем? Трудно е, да. Губиш се в морето от възможности и не знаеш как да се справиш.

Но има някои толкова популярни и практични играчки, че няма как да лишите детето си от тях. Сред дългия списък ценно място заема познатия и любим на всички ни дървен конструктор. И ако се чудите защо присъствието му сред играчките на малчо у дома е задължително, ето ви 5 основателни причини.

Развива въображението и креативността 

Кое, как да сглобим сега? Дали да създадем висока кула от дървените блокчета или да направим лабиринт? По цвят ли да подредим или по големина? Толкова много са възможностите за игра с дървения конструктор. Малчо опитва, размишлява и твори, воден единствено от желанието на въображението в него. А то, както добре знаем, може да ни отведе далеч.

Грижи се за фината моторика 

Фината моторика се свързва със способността на детето да контролира движенията на пръстите и ръцете си при хващане и при писане. Всички тези умения търпят значително подобрение, когато децата играят с детски конструктори. Как? Конструирането на блокчетата на точното място, както и подреждането на елементи с всякакви размери, усъвършенства фината моторика и подготвя децата за по-сложни движения и дейности с ръцете и пръстите като например ползване на химикалката.

Помага за концентрацията и търпението 

Трудно е да накараме малчо да бъде фокусиран и търпелив, нали? Е, ако му дадете да си играе с дървен конструктор, ще се изненадете колко високо ще бъде нивото му на концентрация. За да вдъхнат живот на идеята в ума и да могат умело да я възпроизведат, използвайки дървените елементи, децата трябва да се съсредоточат върху своята игра. А това от своя страна ги подготвя за живота. В който несъмнено търпението и концентрацията са ключови.

Насърчава играта в екип

Никой не може да отрече – заниманията с конструктори обединяват децата. Те са идеални за момчета и момичета и им дават шанс да играят заедно за постигането на обща цел – успешно завършване на проекта. Да се научиш да бъдеш част от екип е изключително важно, за да бъдеш успешен в бъдеще. Какво по-хубаво от това да изградим в децата си такива умения, докато са още съвсем мънички?

Подобрява уменията за решаване на проблеми 

Проблемите са част от живота и е важно детето да се научи да се справя с тях. Хубавото при заниманията с конструктори е, че когато нещо не се получи, мъникът не се обезсърчава, а търси как да реализира идеята си по нов, различен и креативен начин. Именно това учи детето да мисли отвъд общоприетите граници и ограничения, помага му да бъде гъвкаво и да опитва, докато постигне целта си.

Много предимства и много ползи – дървените конструктури са много повече от обикновена играчка. Затова… не губете време, зарадвайте детето още сега: https://mousetoys.eu/

О, и още нещо – в момента в сайта имаме страхотна промоция тъкмо на един такъв полезен продукт, възползвайте се, цената му е атрактивна: https://mousetoys.eu/product/29589/detski-darven-konstruktor-geometrichni-figuri.html 

Author

Светът на дървените играчки!